KK Cedevita sezonu otvorila pobjedom!
Piše: redakcija On 3 lis., 2015 At 09:42 AM | Categorized As Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Zagreb…

Veljko Mršić– Imali smo priliku vidjeti ono što se događa u početku sezone, što smo vidjeli i u utakmicama koje su igrane jučer. Bilo je tu dosta muke i ekipe su još neuigrane. U prvom dijelu smo odigrali dobru obranu, ali u trećoj četvrtini jako nam je patio obrambeni skok i Igokea se vratila u utakmicu. U zadnjoj četvrtini došli su potom na četiri poena zaostatka, no promjenom obrane uspjeli smo zaustaviti njihov protok lopte u napadu i natjerali ih na neke teške šuteve koje su promašili. Što se tiče novih igrača, njihova reakcija je normalna. Svatko od njih želio se dokazati i očekivano je da im je potrebna prilagodba – rekao je poslije pobjede trener Cedevite Veljko Mršić.
KK Cedevita je ABA ligu otvorila domaćom pobjedom nad Igokeom rezultatom 67:56. Momčad koju od ove sezone vodi Veljko Mršić kontrolu je preuzela u drugoj četvrtini. Poslije toga domaćini su vodili do samog kraja. U svoju prvu KK Cedevitautakmicu u novoj sezoni Cedevita je krenula s petorkom Pullen, Babić, White, Arapović i Bilan.
– Mislim da je ovo timski sport i zdravo je za ekipu kad raspodijeli svoje koševe među igračima. Drago mi je da su sve svi upisali u strijelce jer ekipa funkcionira kad igraju svi – rekao je Tomislav Zubčić.
Trener gostiju Željko Lukajić nije bio razočaran.
– Sigurno da su domaćini opravdali ulogu favorita. S ovakvim rosterom ispred sebe su postavili visoke ciljeve. Mi imamo neke druge ciljeve i ovaj poraz od Cedevite nije neplaniran, no željeli smo se pokazati u najboljem svjetlu i vidjeti što možemo protiv momčadi koja je u ovom trenutku po iskustvu i kvaliteti ispred nas. Želio sam pronaći neku igru jer zadnjih dvadesetak dana nismo imali ni 10 igrača na terenu. Čakarevića smo izgubili na duži period. Krstić je još uvijek u bolnici, a Dimić je tek prekjučer uhvatio loptu i danas sam ga namjerno više forsirao.”

Foto: KK Cedevita

comment closed