fbpx

KK Cedevita krenula s pripremama!

Dom košarke…

KK Cedevita– Početak sezone je sličan kao i prošlih godina. Ja krećem u pripreme bez prvog trenera, s tim da sam sada ja prvi trener. Tako da tu nema nekih promjena, no promjena ima što, za razliku od prijašnjih godina, ove godine imamo stvarno puno igrača koji će biti s reprezentacijom, tako da će nam nedostajati sigurno četvorica ili petorica igrača. Četvorica sigurno, a ako ne bude nekih ozljeda možda i petorica. Bit KK Cedevitaćemo bez njih sve tamo do tjedan dana prije početka sezone i to nam je u startu jedan problem. Međutim, sastavili smo dobru ekipu. Sad je na nama da je kroz pripreme dobro fizički pripremimo, da napravimo dobru kemiju, da treniramo jako iz dana u dan i onda ćemo vidjeti kamo će nas to odvesti – rekao je trener Veljko Mršić, koji je u odsustvu tada prvog trenera Cedevite Jasmina Repeša, u prošloj sezoni vodio Cedevitaše do naslova u domaćem prvenstvu.
Aktualni prvaci Hrvatske i viceprvaci ABA lige KK Cedevita krenula je od ovog tjedna s pripremama za novu sezonu. Na prozivci trenera Veljka Mršića prvog dana pojavili su se Toni Katić, Fran Pilepić, Lovro Mazalin, Luka Babić, Karlo Žganec, Marko Arapović, Mario Delaš, Karlo Mikšić, Ivan Vučić i Markus Lončar. S reprezentacijama su trenutno Luka Žorić, Miro Bilan i Tomislav Zubčić (sva trojica Hrvatska), Nemanja Gordić (BiH) i Jacob Pullen (Gruzija), s tim da nema ni Jamesa Whitea, koji će se pripremama priključiti 17. kolovoza.
KK Cedevita– Dobra je stvar da smo posloženi što se tiče rostera. Sigurno da nije idealno jer imamo šestoricu igrača po reprezentacijama. Oni će se naknadno priključivati, ali u zadnje vrijeme smo i navikli da tako funkcioniramo. Idemo se što bolje pripremiti. Imamo već dogovoreno sve utakmice. Cijeli plan priprema se zna, tako da vjerujem da će sve biti super. Što se tiče igrača iz reprezentacija, oni će se priključivati kako bude koja reprezentacija završavala i nadam se da ćemo negdje do 20.9. biti kompletni – rekao je sportski direktor Matej Mamić.
KK CedevitaOvih dana renovira se i Dom košarke Cedevita na Zagrebačkom velesajmu. Radovi će trajati do 10. rujna, a plan je da se uredi vrlo moderan drugi kat, na kojem će biti uredi Uprave i vodstva kluba. Pripremni turniri KK Cedevita bit će u Rijeci i Novom Mestu. U Rijeci će se igrati 11. i 12. rujna, a uz Cedevitu će ondje sudjelovati još Kvarner, Cibona i Zadar. U Novom Mestu igrat će se 18. i 19. rujna, a uz domaćina Krku i Cedevitu ondje će se naši još dva jaka kluba, dok je Kup Dražena Petrovića predviđen za 26. rujna.

Foto: Press