Gianmarco Pozzecco: Sretan sam što dolazim u Cedevitu!
Piše: redakcija On 5 srp., 2015 At 10:14 AM | Categorized As Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Zagreb…

Asistent Mršiću legendarni Gianmarco Pozzecco

Gianmarco Pozzecco– Sretan sam što dolazim u Cedevitu. Dok sam igrao s Veljkom osvojio sam prvenstvo Italije što mi je jedini naslov u karijeri. Imali smo sjajan odnos i od onda smo veliki prijatelji. Mislim da je on najinteligentniji igrač s kojim sam igrao i ponosan sam što ću mu pomoći da postane jedan od najboljih trenera u Europi. Želim pomoći Cedeviti da se nastavi razvijati kao klub. Odrastao sam dijelom i u Umagu navijajući za tadašnjeg idola Dražena Petrovića i zato je za mene dolazak u Hrvatsku vrlo uzbudljiv. Ranije sam već pričao s Matejom Mamićem na Ljetnoj ligi. Znam i Matu Skelina s kojim sam u sjajnim odnosima jer smo igrali zajedno u Fortitudu, tako da poznajem dosta ljudi iz kluba – rekao je Gianmarco Pozzecco o svojem dolasku u redove KK Cedevita.
Veljko MršićOd jučer je trenerska struka u Cedeviti pojačana za još jednog trenera. Veljku Mršiću se kao asistent pridružio njegov bivši suigrač, legendarni Talijan Gianmarco Pozzecco. Riječ je o bivšem reprezentativcu Italije. Igrajući u Vareseu Pozzecco je 1999. zajedno s Mršićem osvojio naslov prvaka Italije, a 2004. godine u Ateni s reprezentacijom Italije osvojio je srebrnu medalju. Uz već spomenuti Varese igrao je za Udine, Livorno, Fortitudo Bolognu (ondje je bio suigrač trenutnom team manageru Cedevite Mati Skelinu, a uz trenera Repešu igrao je i finale Eurolige), CAI Zaragozu, Himki, Orlandinu Basket i Servolanu, a kao trener radio je u Orlandini i Vareseu.
– Sjajan čovjek, veliki košarkaški znalac, iznimno temperamentan i kao takav potpuno posvećen košarci. Cedevita je njegovim dolaskom dobila jako puno, to će potvrditi vrijeme – rekao je o dolasku Pozzecca prvi trener KK Cedevite Veljko Mršić.

Foto: KK Cedevita

comment closed