fbpx

‘Mali sportaši velikog srca’ – humanitarno sportski događaj

Zagreb…

Glavni cilj programa ‘Mali sportaši’ je uključiti što veći broj djece u sportske aktivnosti i zdrav način života, poštujući pritom društvenu odgovornost i humanitarni rad unutar lokalne zajednice u kojoj djelujemo

Mali sportašiMali sportaši velikog srca 2015.‘ naziv je humanitarno sportskog događaja koji će se održati u subotu, 19. prosinca 2015. godine s početkom u 13,00 sati. Organizatori ovog događaja su Društvo sportske rekreacije Mali sportaši i Košarkaški klub Cibona. Događaj je zamišljen kao kombinacija prikaza sportskih igara koje mali sportaši igraju u svojim vrtićima i sportskim akademijama i druženja s gostima, a sve s naglaskom na humanitarnu komponentu.
Naime, svaki mali sportaš koji će sudjelovati na događaju daruje svoju igračku za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz Caritasovih kuća sv. Terezija, Vrhovec, sv. Josip, Hrvatski Leskovac i sv. Franjo, Vugrovec.
Mali sportasi velikog srca 1Cilj događaja je skupiti što više potrebnih stvari za one kojima su one najpotrebnije, pri čemu se mali članovi od malena senzibiliziraju i educiraju o jednom od mnoštva načina brige za one kojima je ta briga najpotrebnija. Sve navedeno radi se kroz igru, zabavu, puno smijeha i pozitivnih blagdanskih vibracija.
Ovogodišnji događaj “Mali sportaši velikog srca 2015.” okupit će oko 550 djece školskog i predškolskog uzrasta, polaznika programa ‘Mali sportaši’, a pridružit će im se i mladi košarkaši Cibone, poznati sportaši i gosti.
‘Mali sportaši’ i KK Cibona na ovaj način nastavljaju i potvrđuju uspješnu suradnju kojoj je glavni cilj uključiti što veći broj djece u sportske aktivnosti i zdrav način života, poštujući pritom društvenu odgovornost i humanitarni rad unutar lokalne zajednice u kojoj djelujemo.

Foto: Press