fbpx

Sljemenski skijaški spektakl Snow Queen Trophy 2022.

Snow Queen Trophy 2022.

Još je par dana ostalo do novog izdanja utrka Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu. Skijaški spektakl Snow Queen Trophy 2022. i ove godine prenosi i prati Hrvatska radiotelevizija.

Snow Queen Trophy

U utorak 4. siječnja skijašice će se 16. put boriti za titulu Snježne kraljice – Snow Queen Trophy 2022., a dan kasnije, 5. siječnja slijede skijaši. Najbolji slalomaši svijeta okupit će se 13. put na Zagrebačkoj gori.

Oba dana utrka, HRT priprema posebne emisije. Prva je na rasporedu u utorak 4. siječnja u 11.55 sati na Drugom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV2). Tog je dana urednik i voditelj emisije Robert Jelečević, a gošća komentatorica u studiju je Nika Fleiss.

Uoči i nakon ženske utrke, sa Sljemena će se javljati novinar Mihovil Horvat s gostom Renom Fleissom. Utrku će komentirati Daniel Križ sa stručnim sukomentatorom. Start prve vožnje je u 12.30, a druge u 16.05 sati. Hrvatske skijašice sve su bolje, Leona Popović u dobroj je slalomskoj formi, a sedamnaestogodišnja Zrinka Ljutić skuplja iskustvo u Svjetskom kupu.

Druga emisija, uoči muške utrke, na rasporedu je u srijedu 5. siječnja u 14.55h na HTV 2. Urednik i voditelj emisije je Daniel Križ, a gošća u studiju će kao i dan ranije biti Nika Fleiss.

Mihovil Horvat i Reno Fleiss i ovoga puta zaduženi su za javljanje sa staze, a pridružit će im se naravno i direktor Hrvatskog skijaškog saveza, ujedno i direktor Organizacijskog odbora Snježne kraljice Vedran Pavlek te umirovljeni najtrofejniji hrvatski skijaš Ivica Kostelić. Mušku utrku će komentirati Robert Jelečević sa stručnim sukomentatorom.

Start prve vožnje najboljih slalomaša je u 15.30, a druge u 18.40 sati. Hrvatsko muško skijanje predvodi Filip Zubčić, a iako je veleslalom njegova najbolja disciplina, i u slalomu je pokazao da može ostvarivati velike rezultate. To smo vidjeli sredinom prosinca u Val d’Isereu kada se Zubčić prvi put u karijeri u slalomu popeo na pobjedničko postolje.

Naravno, naši predstavnici posebno su motivirani u Zagrebu, Matej Vidović u dobroj je formi, osvojio je bodove u prva dva slaloma sezone.

Hrvatska radiotelevizija uvijek je bila pohvaljena za odličnu organizaciju i realizaciju prijenosa, a ženska Sljemenska iz prošle sezone bila je najgledanija utrka FIS-ova Svjetskog kupa. Zato će i ove godine biti poseban izazov realizirati ovakav projekt i za organizatore, Međunarodnu skijašku federaciju, ali i za HRT.

U skladu s važećim epidemiološkim mjerama u Hrvatskoj, sljemenske će se utrke održati bez gledatelja i gostiju, a sukladno pravilima FIS-a za ovu sezonu neće biti niti javnih izvlačenja startnih brojeva koja su se tradicionalno održavala u centru Zagreba.

I ove godine slalomašice i slalomaše u cilju neće dočekati navijači, a kako bi se maksimalno smanjila interakcija skijašica i skijaša sa svima ostalima, kao i prošle sezone postoje dodatni mehanizmi zaštite u vidu tri tzv. balona odvojenih za natjecateljske ekipe, medije i organizacijski tim.

No svi se nadaju još jednoj uspješnoj realizaciji unatoč ograničenjima izazvanim epidemiološkom situacijom i utrkama bez gledatelja.

Voditelj projekta Snow Queen Trophy 2022. – Snježne kraljice 2022. je Mihovil Horvat, a redatelj prijenosa utrka je Ranko Varlaj.

Foto: Press, HRT – Snow Queen Trophy 2022., hr.wikipedia.org/suradnik SpeedyGonsales slikao na Sljemenu