fbpx

Ivan Martinić zlatni na Croatia Open

Zagreb…

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio brzoklizački spektakl, Ivan Martinić zlatni, Katarina Burić srebrna!

Milan BandićPoželjevši ‘velike brzine i dobre rezultate’, gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, službeno je jučer otvorio najveće natjecanje u brzom klizanju na kratke staze koje je Hrvatski klizački savez ikada ugostio – Croatia Open.
Trodnevni brzoklizački spektakl je šesto ovosezonsko natjecanje iz europske serije Danubia i ujedno posljednje uoči velike finalne završnice u ožujku u Belgiji.
Prvoga dana natjecanja na zagrebačkom Ivan Martinićklizalištu Velesajam nastupilo je 75 brzoklizača i brzoklizačica iz deset zemalja Europe. Hrvatsku je predstavilo 15 natjecatelja među kojima i sedam reprezentativaca, Katarina Burić, Ivan Martinić, Valentina Aščić, Danijela Ivandić, Maja Ivandić, Jan Posavec i Stribor Suman, koji su apsolutno opravdali očekivanja.
Naš senior Ivan Martinić osvojio je 1. mjesto u finalu discipline na 1.500 m, dok je seniorka Katarina Burić bila druga u istoj disciplini.
Katarina BurićDa je i našim mlađim natjecateljima ovo bilo izuzetno motivirajuće natjecanje pokazuju četiri nova osobna rekorda – Martin Prantl na 777 m, Jan Kovačić i Matija Horvat na 1.000 m i Stribor Suman na 1.500 m.
Nakon prvog dana najuspješnija nacija je očekivano Mađarska, ispred Slovačke i Hrvatske, a danas od 10.30 sati slijede prave poslastice budući da su na rasporedu kratke discipline, gledateljima uvijek najzanimljivije.
Biti će to jurnjava bez predaha!

Foto: Press