fbpx

MMA amatersko državno prvenstvo Hrvatske

IMG_6835Ante Šteko je sredinom travnja na MMA amaterskom natjecanju u Zagrebu postao državni prvak u kategoriji do 62 kilograma, a na Europskom prvenstvu u Mađarskoj osvojio je treće mjesto. Ante je predstavljao svoj MMA klub ‘Mursa’ iz Osijeka. Svojim pobjedama Ante je dao još jači motiv svom klubu, ali i svojim kolegama, koji su se također borili u Zagrebu, Danijelu Bjelobrku, Luki Sumiću i Josipu Bunozi.

Nakon odličnog uspjeha MMA kluba Mursa u Zagrebu i Mađarskoj posjetili smo borce u MMA borilačkom klubu Mursa Osijek i razgovarali s njihovim trenerom Vladimirom Stevanović.

Scena: Kad je osnovan MMA borilački klub Mursa? Je li to prije bio Rekreacijsko borilački centar Mursa?
Klub je osnovan prije godinu dana. Na to sam se odlučio s par mladića, koje sam trenirao kick boxing jer sam u njima vidio veliki potencijal za MMA borbe.

Scena: Tko su dečki koji se bore?

U klubu treniraju uglavnom srednjoškolci i studenti, ali ima i drugih ljudi koji vole žešće sportove, a treniraju čak i djevojke!

Scena: Gdje trenirate i koliko puta na tjedan?
Trenira se tri puta tjedno, ponedjeljak je rezerviran za ‘stand up’ borbu (kick box, muay thai). A srijeda je rezervirana za hrvački trening. Trenira se borba bez udaraca i u parteru (grappling, brazilska jiu jitsu, hrvanje), a petkom se miješaju treninzi od ponedjeljka i srijede i rade se sparinzi. Natjecatelji imaju treninge svaki dan. Trenira se u dvorani adekvatnoj za taj sport .

Scena: Gdje se sve ide na natjecanja? I molim vas nešto više o tom sportu svojim riječima?
Na natjecanja se zasad ide uglavnom po Hrvatskoj pošto smo mladi klub, ali smo se okušali i na Europskom prvenstvu u amaterskom MMA u Mađarskoj gdje smo osvojili broncu. Osvojio ju je naš član Ante Šteko u kategoriji do 62 kilograma, koji je nešto prije i u Zagrebu osvojio zlato.
Te je isto tako u Zagrebu još jedan naš član Josip Bunoza osvojio broncu. Napomenuo bi da se borimo i u drugim disciplinama – kick box-u, grappling-u .

Scena: Što ste još do sad osvojili? I koji su vam planovi?
Uz ove medalje koje sam vam naveo osvojili smo još dva treća mjesta na prvenstvu Hrvatske u grapplingu, nekoliko medalja na manjim turnirima u grapplingu. Jako sam zadovoljan rezultatima u prvoj godini! Ovaj sport ima potencijal što govore i naši rezultati i zadovoljstvo mi je raditi sa mladim talentiranim ljudima.

[nggallery id=1]

Piše: Snježana Županović

Foto : Igor Sambolec