fbpx

Sportske igre mladih: Međunarodno finale!

Split…

Sportske igre mladihU ponedjeljak, 20. srpnja 2015. godine, grad pod Marjanom ugostit će više od 2000 djece iz cijele Hrvatske, finaliste iz deset različitih sportova. U sljedeća dva tjedna održat će se završna natjecanja u malom nogometu, rukometu, odbojci, uličnoj košarci, tenisu, stolnom tenisu, šahu, odbojci na pijesku, graničaru i atletici. Pobjednici će si na ovaj način osigurati mjesto u prvom međunarodnom finalu krajem kolovoza.
Sportske igre mladih već 19 godina Sportske igre mladihzaredom organiziraju besplatna amaterska natjecanja u kojima tijekom godine sudjeluje više od 60.000 djece i mladih. Nakon gradske, odnosno županijske razine, te državne razine, najbolji od najboljih dobit će priliku odmjeriti snage s natjecateljima iz Bosne i Hercegovine i Srbije.
Upravo je promicanje načina života temeljenog na razumijevanju, prijateljstvu, solidarnosti i fair-playu, pomoglo da Sportske igre mladih postanu najveća amaterska manifestacija po broju natjecatelja u Europi.
Ulaz na sva natjecanja je besplatan, a vjerna i mnogobrojna publika moći će bodriti natjecatelje na tri lokacije: nogometni tereni ‘FESB-a’ (Campus), OŠ ‘Mejaši’ i dvorana-bazeni ‘Poljud’.
Dođite i vi, te podržite naše i vaše vrijedne igrače!

Foto: Press