fbpx

Zoran Mamić: Riječi umor i derbi ne idu u istu rečenicu!

Derbi…

Zoran MamićDinamo će igrati onako kako jedino i znamo igrati, kroz kontrolu i posjed se nametnuti kao dominantna momčad i tako doći do prilika. Mi smo Dinamo i uvijek idemo po pobjedu. Čeka nas, uz dužan respekt kvaliteti Rijeke i ostalih hrvatskih klubova, po tradiciji najveća utakmica hrvatskog nogometa. Veselimo se punom stadionu i momčad jedva čeka početak utakmice. Ne moram niti govoriti kako je atmosfera fantastična, a što se tiče ozljeda repove iz utakmice protiv Petrolula vuku Ademi i Machado te su upitni za utakmicu. Pokušat ćemo ih osposobiti, ali danas je vrlo teško reći hoće li biti spremni – rekao je trener modrih Zoran Mamić.
Modri u nedjelju u 19,00 sati na Poljudu igraju derbi utakmicu protiv Hajduka. Dan uoči susreta, na team buildingu na Kornatima, trener Zoran Mamić najavio je veliki derbi.
– Odigrali smo puno utakmica na visokom nivou tako da se momčad dosta trošila, ali za utakmicu protiv Hajduka to neće biti bitno. Riječi ‘umor’ i ‘derbi’ ne idu u istu rečenicu jer će svaki igrač koji dobije priliku igrati naći u sebi dodatnu snagu i dati sve od sebe. Dobra i agresivna momčad koja upravo kroz taj pritisak i agresiju dolazi do dobrih rezultata; posebno kod kuće. Najbolji igrači? Prije svega su kvalitetan kolektiv i kao takve ih cijenimo, ali naravno da u nogometu uvijek iskoče pojedinci. Tako trenutno u Hajduku zaista impresivno brani Kalinić koji po utakmici ima ‘rukometni broj obrana’, stoperi im dugo igraju zajedno, u veznom redu dobro igraju Sušić i Caktaš, a Kouassi, Gotal i Maglica su opasni u završnici. Ma to je Hajduk… Dobri su, ali vjerujem u svoju momčad – dodaje Zoran.

Kakva će biti utakmica i kako su prošle pripreme?

– Nažalost, povijest nam govori da su derbiji na Poljudu uvijek takvi da ima manje nogometa, a puno prekršaja, rasprava i ostalih stvari. Nadam se da će ovoga puta biti drugačije, a Dinamo će igrati onako kako jedino i znamo igrati: kroz kontrolu i posjed se nametnuti kao dominantna momčad i tako doći do prilika. Hajduk? Oni također igraju uvijek slično, ali ne bih pričao previše o njima. Bitno je kako ćemo se mi postaviti. Na Kornatima smo bili zapravo sam jedan dan, ali momčad se lijepo opustila, maknula od svega i napunila za veliki derbi – zaključio je trener GNK Dinama.

Foto: Press