fbpx

3. sezona serije Luther od petka na HTV2

Luther

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 16. srpnja 2021. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 22.35 sati počinje s prikazivanjem treće sezone serije Luther.

Luther

Idris Elba glumi Johna Luthera u Zlatnim globusom nagrađivanoj seriji o gotovo genijalnom detektivu koji vodi svoj vlastiti rat sa zločinom. Dok Luther hoda po tankom rubu između dobra i zla, hoće li ipak skliznuti u tamu?

Luther

Strastven, predan i nemilosrdan u pravoj mjeri, John Luther vraća se na londonske ulice u potrazi za zlom koje vreba na brojim mračnim gradskim ulicama i pragovima.

U ovoj sezoni poremećeni fetišist vreba mlade žene u glavnom gradu. Ubojica je već jedanput napao i Luther je uvjeren da će ubijati sve dok ga ne uhvate. No s obzirom na to da je najbolji detektiv u Londonu dobio naredbu da istražuje drugi slučaj – ubojstvo mučitelja s interneta – izgledi da bude uhvaćen prije nego što opet napadne sve su manji.

Puno posla nije jedini Lutherov problem. Njegov se život dodatno zakomplicira kad na vidjelo izađe da su mu najljući neprijatelji zapravo njegovi vlastiti kolege i da su spremni prekršiti sva pravila kako bi ga uništili… pa i na zub uzeti pouzdanog kolegu Ripleyja. Kad temelji Lutherova i Ripleyjeva partnerstva počnu pucati, hoće li Ripley zažmiriti na Lutherovo ekscentrično ponašanje ili će ga prijaviti?

Nakon godina žalovanja, slučajan susret ovom usamljenom detektivu možda donosi novu ljubav. No je li Mary Day spremna prihvatiti Lutherovu prošlost? I može li je Luther ostaviti iza sebe?

Kad osvetnički ubojica krene u pohod kako bi kaznio kriminalce, Luther je prisiljen suočiti se s vlastitom moralnošću. Može li hodati po rubu između dobra i zla i obavljati svoj posao ili je napokon našao sebi ravna? Pritisak raste sa svih strana, Luthera gura do samih granica i prijeti svemu što mu je drago.

Nabijena energijom, predivno snimljena i prepuna napetosti od samoga početka, ova sezona predstavlja Lutherove neprestane uspone i padove dok rješava neke od najmračnijih zločina u svojoj karijeri.

Idris Elba je za ulogu Luthera 2012. osvojio Zlatni globus u kategoriji glavne muške uloge, a za istu je nagradu nominiran još tri puta.

Serija Luther je osvojila još 14 nagrada i 59 nominacija.

Foto: Press