fbpx

HRT se ograđuje od filma 15 minuta – Masakr u Dvoru

Priopćenje…

Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije ističe kako se Hrvatska radiotelevizija izričito ograđuje od sadržaja spomenutoga djela te posebno od poruka iznesenih u njemu, a koje nisu u skladu s činjenicama i istinom o Domovinskome ratu

HRT, Masakr u DvoruRavnateljstvo Hrvatske radiotelevizije donijelo je jednoglasnu odluku da se Hrvatska radiotelevizija u cijelosti ograđuje od filma 15 minuta – Masakr u Dvoru, piše u priopćenju HRT-a.
Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije u priopćenju ističe kako se Hrvatska radiotelevizija izričito ograđuje od sadržaja spomenutoga djela te posebno od poruka iznesenih u njemu, a koje nisu u skladu s činjenicama i istinom o Domovinskome ratu.
– Točno je da je Hrvatska radiotelevizija prodala 2,4 minute svojega arhivskog materijala od čega je tek jedan manji dio korišten u navedenome djelu te kako je jedan zaposlenik Hrvatske radiotelevizije sudjelovao u radu na tome djelu, ali Hrvatska radiotelevizija nije bila koproducent  spomenutoga djela niti iza njega stoji. Na Hrvatskoj radioteleviziji u tijeku je postupak interne revizije čiji je cilj utvrditi sve okolnosti povezane uz spomenuto djelo te moguću štetu prouzročenu Hrvatskoj radioteleviziji. Ravnateljstvo Hrvatske radiotelevizije upozorilo je i kako nije odobrilo pravo upotrebe svojega imena i logotipa u vezi sa spomenutim djelom te će u vezi s tim poduzeti mjere da se spomenuta obilježja uklone – naglašeno je u priopćenju HRT-a.

Foto: Press arhiva