Krimi petak na Hrvatskoj radioteleviziji
By redakcija On 11 srp., 2017 At 07:38 PM | Categorized As Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

TV…

U okviru Krimi petka u jesenskoj programskoj shemi emitirat će se novi nastavci miniserija Umorstva u Midsomeru, Nijemi svjedok, Viši inspektor Banks, Sherlock, Vera, Dolina sreće, Ubojstva u Wellsu te brojne nove serije

Krimi petakNa radost brojnih ljubitelja kriminalističkih zapleta i napetih istraga Hrvatska radiotelevizija (HRT) na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) petkom navečer nastavit će emitirati odabrane naslove najboljih kriminalističkih miniserija i tijekom ljetnih mjeseci, ali i najesen u okviru jesenske programske sheme.
U srpnju i kolovozu gledatelji će tako moći uživati u 13. sezoni Umorstava u Midsomeru te ponovno pratiti inspektora Toma Barnabyja i njegova pomoćnika Bena Jonesa u razotkrivanju tajna i zločina koji se kriju iza idilične seoske slike Midsomera, zapravo legla ljubomore, spletaka, izdaje i ubojstava. Glavne uloge tumače John Nettles i Jason Hughes.
Krimi petakViše je od 130 sumnjivih smrti – od toga 110 ubojstava, šest samoubojstava, pet prirodnih smrti i osam nesreća – pogodilo Midsomer od početka serije. Kad je pilot-nastavak Ubojstva u Badger’s Driftu prikazan u ožujku 1997. godine, serija je odmah zarobila maštu publike. Spojem prelijepih seoskih krajolika, ekscentričnoga stanovništva i ubojstava serija je privukla 13,5 milijuna gledatelja srušivši rekord gledanosti te godine, a budućnost joj je bila zajamčena.
I trinaesta sezona televizijski je dragulj koji je privukao iznimno velik broj gledatelja u više od 200 država. Likovi su utemeljeni na junacima romana spisateljice Caroline Graham, a njezinu knjigu Ubojstva u Badger’s Driftu, koja je nadahnula seriju, Udruga autora kriminalističkih romana (eng. The Crime Writers’ Association – CWA) izabrala je za jedan od stotinu najboljih kriminalističkih romana u povijesti.
U okviru Krimi-petka u jesenskoj programskoj shemi Hrvatska radiotelevizija emitirat će nove nastavke miniserija Umorstva u Midsomeru, Nijemi svjedok, Viši inspektor Banks, Sherlock, Vera, Dolina sreće, Ubojstva u Wellsu i drugih.
Od novih naslova Hrvatska radiotelevizija otkupila je prava na prikazivanje serija Unforgotten, Maigret, Rillington Place, Innocent i Prime suspect: Tennison. Sve će navedene sadržaje petkom navečer osim na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) biti moguće pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press

comment closed