fbpx

Jubilarna stota projekcija dokumentarnog filma Tusta

Pula…

U pulskoj će se Areni održati jubilarna, stota projekcija dokumentarnog filma Tusta

TustaTočno nakon jedne godine, mjesec i deset dana od motovunske premijere, u pulskoj će se Areni, 5. rujna s početkom u 20.30 sati, održati jubilarna, stota projekcija dokumentarnog filma Tusta. U prosjeku je film je u navedenom razdoblju prikazivan svakih pet dana te je tako postigao rijedak uspjeh, posebice stoga što je riječ o dokumentarnom filmu. Već iznimno velika gledanost filma Tusta, projekcijom u Areni prijeći će brojku od jedanaest tisuća gledatelja.
Redatelj Andrej Korovljev, nakon filmova Una storia Polesana – o pulskim društvenim marginalcima i Godine hrđe – o radnicima brodogradilišta Uljanik, ovom završnom točkom svoje doku-filmske trilogije o Puli donosi emotivnu i angažiranu priču o Branku Črncu Tusti – frontmenu pulskog punk benda KUD Idijoti, koji je svojim slobodoumnim stavovima oblikovao društvenu svijest mnogih generacija.
Na projekciji će sudjelovati redatelj Andrej Korovljev, producent Nenad Puhovski, protagonisti filma te niz drugih zaslužnih za realizaciju filma.
Ljubazno vas pozivam da medijski popratite ovaj jedinstveni događaj te vas podsjećam da gledatelji projekcije filma Tusta trebaju preuzeti besplatnu ulaznicu na info punktu Giardini od 9 do 21 (do 4. rujna), odnosno ispred Arene (do 5. rujna) u razdoblju od 18 do 20.

Foto: Press