fbpx

Student Tvrtko Pleić u Šifri osvojio 125 tisuća kuna

Kviz…

U uzbudljivoj igri punoj preokreta mladi kvizoman Tvrtko Pleić otvorio je i pitanje za pola milijuna kuna te time postao treći natjecatelj kviza Šifra koji je stigao do polumilijunskoga pitanja

Tvrtko Pleić– Još nisam svjestan da sam osvojio 125 tisuća kuna. Poslužili su me sreća, logika, znanje i intuicija. Naime, kad sam se prijavio na natjecanje u kvizu Šifra, očekivao sam najviše 25 tisuća kuna, a na kraju sam otišao kući s pet puta većim iznosom. Moglo je biti i mnogo više, no odustao sam jer nisam imao hrabrosti odgovoriti na pitanje za pola milijuna kuna. Nije mi žao! Prezadovoljan sam i s ovim osvojenim iznosom te zahvaljujem Hrvatskoj radioteleviziji na sudjelovanju u kvizu i na sjajnome ugođaju tijekom emisije – izjavio je Tvrtko Pleić.
U uzbudljivoj igri u kvizu Šifra student geografije i povijesti Tvrtko Pleić iz Donjega Miholjca otvorio pitanje za pola milijuna kuna. Iako je kući otišao sa 125 tisuća kuna, u igri punoj preokreta postao je treći natjecatelj Šifre koji je otvorio pola milijuna vrijedno pitanje.
Mladi Slavonac koji stanuje u HRT-ovu susjedstvu, u studentskome domu u zagrebačkome Cvjetnom naselju, nije početnik u kvizovima. Iza njega je već pobjeda u kvizu Potjera.
– HRT-ove kvizove rado gledam jer su dinamični i zanimljivi, a smatram da su popularni i radi sjajnih voditelja – Tarika Filipovića i Joška Lokasa. Inače, smatram da je opća popularnost kvizova rezultat popularnosti tzv. pub-kvizova, ali i obrazovne uloge koju imaju, osobito na javnoj televiziji – zaključio je Tvrtko Pleić te otkrio kako će osvojeni iznos uložiti u nastavak obrazovanja i prekooceansko putovanje na koje je oduvijek želio poći, ali i na neke sitnice koje mladi vole. Njegovim su nastupom oduševljeni roditelji u Donjemu Miholjcu te prijatelji i studentski kolege u Zagrebu, ali i ekipa omiljenoga HRT-ova kviza.
Tvrtko Pleić– U nastupu koji je rijetko koga ostavljao ravnodušnim Tvrtko Pleić otišao je kući sa 125 tisuća kuna. Na putu do pola milijuna kuna ključno je izabrati pravu strategiju i uz odgovarajuću količinu i znanja i sreće, ali i uz rizik da se izgubi osvojeni iznos – odgovoriti na tri niza od pet pitanja. U završnoj je igri potrebno poredati četiri pojma po zadanome kriteriju. Otvaranjem zadataka za pola milijuna kuna osim Tvrtka Pleića mogu se pohvaliti još samo dvojica natjecatelja iz prve sezone: Tomislav Vlaić i Josip Batur – podsjetio je voditelj HRT-ova kviza Šifra Joško Lokas.
– Odlično se snašao s pitanjima iz svoje struke poput onoga o najmanjemu gradu na svijetu Humu u blizini Buzeta i o Hrvatsko-ugarskoj nagodbi, kojom je Rijeka dobila poseban status. Ništa manje uspješan nije bio ni s pitanjima iz osnovnoškolske lektire – Zabranjena vrata, filma – Dobar posao u Italiji, frazeologije, visoke politike i sporta. Sve je znao i o aktualnostima, što je pokazao u odgovoru na pitanja o hotelu Burj al-Arab u obliku jedra i naslovnici Playboya koju je krasila nacrtana Marge Simpson. Ipak, odustao je na posljednjoj prepreci – zadatku od pola milijuna kuna, u kojemu je trebalo nabrojiti članove The Beatlesa zdesna nalijevo na omotu albuma Abbey Road – pojasnio je urednik kviza Šifra Igor Grković. Tvrtka Pleića to neće zaustaviti u namjeri da okuša sreću u nekim novim HRT-ovim kvizovima, a dotada će se posvetiti nastavku studija geografije i povijesti te otkrivati ljepote dalekih država.
Osim na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) četvrtkom i nedjeljom u 20.05 sati kviz Šifra može se pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi na kojoj je dostupna i snimka večerašnjega izdanja kviza.

Foto: Press