Hrvatski film na talijanskom festivalu Autorski putevi
Piše: redakcija On 30 stu., 2016 At 10:23 AM | Categorized As Događanja, Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Fokus…

Autorski putevi12. izdanje festivala kratkometražnog mediteranskog filma Autorski putevi: mediteranska ispreplitanja (Passaggi d’Autore: intrecci mediterranei), koje će se održavati od 6. do 11. prosinca 2016. godine u talijanskom gradu Sant’Antioco na Sardiniji, u sklopu ovogodišnjeg programa organizira fokus na suvremeni hrvatski kratkometražni film.
Fokus na hrvatski kratki metar održat će se 7. prosinca, a sastoji se od selekcije igranih, animiranih i dokumentarnih naslova, među kojima su i neki od najuspješnijih recentnih filmova. Na festivalu će biti prikazani CvijećeJudita Gamulin, Planemo – Veljko Popović, Presuda – Đuro Gavran, Simulacra – Ivana Bošnjak i Thomas Johnson i ZvirMiroslav Sikavica, a svoje će filmove predstaviti Predrag Ličina (Teleport Zovko), Daina O. Pusić (Zvjerka) i Kristina Kumrić (Po čovika).
Filmove je odabrao umjetnički direktor festivala Ado Hasanović u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom. Festival je nenatjecateljskog karaktera, u svojim programima svake godine prikaže 50-ak naslova, a cilj mu je promovirati kratkometražni film kao specifičan oblik kulturne razmjene.

Foto: Press

comment closed