fbpx

Radojka Šverko: Zapravo, nisam očekivala Porin!

Sverko

– Moram reći, iako sam u životu primila toliko brojnih nagrada i priznanja, sad kad se to dogodilo, malo sam zatreperila. Zapravo, nisam očekivala Porin. A pogotovo zato što sam od mnogih kolega dobila toliko puno čestitki  i mislim da je to ono što čovjeka nosi. Nije bitan trofej! – rekla je ekskluzivno za Scenu glazbena diva Radojka Šverko. Sinoć je u riječkom Centru Zamet proslavljeno 20 godina glazbene nagrade Porin. Nagrade su dodijeljene u 50 kategorija. Šverko je dobila nagradu Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu skladbe ‘You are so beautiful’ i za koncertni album.  Glazbena diva, ističe, da je to album koji nije doživio postprodukciju. Šverko dijeli radost Porina sa svima koji su sudjelovali u ovoj glazbenoj priči.

– Kad dobijete priznanje, čovjek mora biti sretan i to mu daje poticaj za dalje – istaknula je Šverko. Drago joj je što u Hrvatskoj ima puno mladih i pismenih glazbenika koji u garažama skladaju lijepe i kvalitetne pjesme. Glazbenica nam je otkrila i zašto sinoć nije bila na dodjeli Porina.

– Nisam se složila s organizatorom oko odabira pjesme koju bih otpjevala pa sam im se lijepo zahvalila te im rekla da neću doći pod tim uvjetima – objasnila nam je Šverko.

Porin u kategoriji hit godine, koju dodjeljuje publika, dobila je grupa ‘Opća opasnost’ za pjesmu ”Tvoje ime čuvam’.

Pjesma godine je ‘Ulicama grada’ (Pjesma sreće), autora Nene Belana u izvedbi Neno Belan &Fiumens feat Ljetno kino.

Porin u kategoriji albuma godine dodjeljen je za album ‘2’ grupe Mayales. Novi izvođač godine je Mario Huljev.

Za najbolji album zabavne glazbe dodjeljen je za album Klape Cambi ‘Od zipke do križa’, a najbolji album pop glazbe je ‘Opet si pobijedila’ , glazbenika Tonija Cetinskog. Porin za najbolji album rock glazbe za album Kundera dobio je Urban & 4.

Najbolji album klasične glazbe je Hrvatska glazba na ‘Riva dei Schiavoni ‘u izvedbi Zbora Hrvatske radiotelevizije, pod ravnanjem dirigenta Tončija Bilića.

Massimo je dobio Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu, za pjesmu ‘Canzone per te’.

U kategoriji najbolja izvedba grupe s vokalom Porin je dobio Urban & 4 za skladbu Kundera (Atom).

Dobitnici Porina za životno djelo su Rajko Dujmić, Stjepan Jimmy Stanić, Vladimir Kranjčević, Veljko Despot, Stanko Selak, Anđela Potočnik i Dražen Boić. Glazbenoj svečanosti dodjele nagrada nazočio je i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, a održana je u sklopu Dana hrvatske glazbe, koji su se u prošla tri dana održavali u Rijeci i Opatiji.