fbpx

Besplatne projekcije: Film ‘S one strane’ prikazan u ljetnom kinu

Kino Jadran…

S one strane, Zrinko OgrestaFilm ‘S one strane‘ redatelja Zrinka Ogreste, nagrađen Velikom zlatnom arenom i još sedam drugih nagrada na Pulskom filmskom festivalu, prikazan je sinoć u ljetnom kinu Jadran u Dubrovniku. Redatelj filma Zrinko Ogresta pozdravio je festivalsku publiku, tradicionalno okupljenu u velikom broju na besplatnim projekcijama pobjednika Pule, i zaradio pljesak pozvavši ih da uživaju u projekciji.
S one straneDobitnik Velike zlatne arene 63. Pulskog filmskog festivala za najbolji film, drama ‘S one strane’ redatelja Zrinka Ogreste, producenta Ivana Maloče, s Lazarom Ristovskim i Ksenijom Marinković u glavnim ulogama, ocijenjena je kao film dojmljivog ugođaja neizvjesnosti i postupnog razvoja emocionalne i dramske napetosti koje dovodi do globalne metafore. Filmu su dodijeljene i Zlatna arena za režiju, Zlatna arena za scenarij, Zlatna arena za najbolju glavnu žensku ulogu, Zlatna arena za najbolju glavnu mušku ulogu, Zlatna arena za montažu, Zlatna arena za oblikovanje zvuka i nagrada Oktavijan društva filmskih kritičara, što uz Veliku zlatnu arenu čini ukupno 8 nagrada.
Dan prije publika je gledala komediju ‘Ministarstvo ljubavi‘ sa Stjepanom Perićem u naslovnoj ulozi i jakim ženskim likovima koje tumače Ecija Ojdanić, Olga Pakalović, Ksenija Marinković i Alma Prica. Film je to koji je pulska publika visoko rangirala prosječnom ocjenom 4,52.
Iz Međunarodnog programa Pulskog filmskog festivala i programa za mlade Dizalica bit će prikazani češki ‘Obiteljski film’ 23. srpnja, austrijska drama ‘Odsanjani’ 4. kolovoza te švedski film ‘Izgubljene djevojke’ 12. kolovoza. Navedene projekcije, ostvarene u suradnji s Kinematografima Dubrovnik, na programu su u ljetnom kinu Jadran s početkom u 21,30 sati.

Foto: Press