fbpx

Počeši s razlogom na Cvjetnom trgu

Zagreb…

Vodeći liječnici razgovarali s građanima o važnosti samopregleda u ranom otkrivanju raka testisa

Počeši s razlogomU sklopu kampanje ‘Počeši s razlogom‘ na Cvjetnom trgu u Zagrebu liječnici iz KBC-a Zagreb istaknuli su važnost samopregleda u ranom otkrivanju raka testisa – Više od 400 građana tražilo dodatne stručne savjete o samopregledu i raku testisa u sklopu telefonskog savjetovališta kampanje.
Današnja akcija na Cvjetnom trgu okupila je brojne građane kao i poznate osobe iz javnog života Marka Tolju, Davora Šukera, Petra Ćiritovića, Miroslava Ćiru Blaževića, a sve korisne informacije o raku testisa doznao je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.
Liječnici su još jedanput pozvali sve muškarce, posebno one u dobi od 18 do 35 godina, koji se ubrajaju u rizičnu skupinu, na redovito obavljanje samopregleda testisa. Upravo je redovit samopregled ključan u ranom otkrivanju bolesti jer je rak testisa, iako zloćudan, izlječiv u više od 95 posto slučajeva ako se otkrije u ranoj fazi.
Današnja je akcija na Cvjetnom trgu i svojevrstan nastavak telefonskog savjetovališta ‘Počeši s razlogom’, koji vode liječnici Referentnog centra Ministarstva zdravlja za liječenje tumora testisa i ekstragonadalnih germinativnih tumora. Naime, u nešto manje od dva mjeseca otkad je pokrenuta kampanja Počeši s razlogom u telefonsko savjetovalište javili su se brojni građani iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja, s brojnim pitanjima o samopregledu i raku testisa.

Foto: Press