fbpx

HNS: Zorislavu Srebriću visoko priznanje Uefe – Dijamantni red časti

Zagreb…

Davor Šuker, HNS– U 2015. godini aktivnosti i tijela Saveza, kao i svi njihovi sudionici bili su na visokom nivou i vrlo kvalitetni. Održane su dvije skupštine Saveza, dok je IO zasjedao devet puta, a Odbor za hitnost dva puta. Ostale Komisije su također odlično radile, a posebne pohvale zarađuje Arbitražni sud. Organizirali smo i brojne seminare i radionice, radili smo i na pripremama i s nogometnim trenerima iz Prve lige kako bi svima približili Ligu 10, Ligu mladih, županijske nogometne lige i još mnogo toga. Ono najvažnije bez čega HNS ipak ne može su odlasci na europska i svjetska prvenstva. U godini u kojoj smo se trebali boriti za EP imali smo dosta problema od huligana do svastike te želimo da se u skoroj budućnosti privede krivac – rekao je na otvaranju skupštine predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.
Danas je u Zagrebu održana redovna Skupština Hrvatskog nogometnog saveza. Skupštinu je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker koji je iskazao zadovoljstvo radom Saveza i njegovih tijela u proteklom razdoblju te je otkrio i kako će višem savjetniku predsjednika HNS-a Zorislavu Srebriću biti dodijeljeno visoko priznanje Uefe – Dijamantni red časti.
Davor Šuker, HNS– Jedva čekam Europsko prvenstvo i ono što je najvažnije, SP u Rusiji. Rusija je put vodilja i može nam donijeti blagostanje da dovršimo sve naše projekte do kraja. Drago mi je da smo kao Savez neovisni, ali je također vrlo važno da svi sportovi surađuju zajedno s HOO-om. Novaca u Hrvatskoj ima, samo raspored njegova dijeljenja nije normalan – zaključio je Šuker.
Ukupni prihodi HNS-a u 2015. godini iznose 109.593.904,80 kuna, a rashodi 117.627.621,92 kune. Kao i svake godine u kojima nema velikih natjecanja, uobičajeno je i očekivano da su rashodi veći od prihoda. Prihod od plasmana na Europsko prvenstvo trebao bi doći do kraja ove godine te će se taj prihod iskazati u računu za 2016. godinu.
Na Skupštini HNS-a prikazani su i filmovi o natjecanjima i aktivnostima u prethodnom razdoblju, kao i o aktualnim i budućim projektima Saveza.

Foto: HNS