fbpx

Ante Čačić: Nama prvenstvo tek počinje

Euro 2016…

Pobjeda je velika i važna, ali od nje ne možemo živjeti. Nama prvenstvo tek počinje, popravnih više nema i moramo biti sposobni ponoviti prikazano u svakoj utakmici, Ante Čačić

Ante Čačić– Tražili smo svoju šansu, gdje možemo biti dobri protiv njih. Igra reprezentacije im je preslika igre Barcelone i znali smo da se ne smijemo braniti suviše blizu svom golu i da moramo biti kompaktni u linijama, te da kod oduzete lopte odmah imamo rješenje za posjed ili protunapad. Imali smo problema u prvom dijelu jer se nismo držali dogovora, ostavljali smo im previše prostora, a u nastavku smo vratili Rakitića da bude bliže Badelju. Svi su se trudili, bili koncentrirani, a na kraju nam se i posrećilo s obranom kaznenog udarca. Potpuno smo zasluženo osvojili prvo mjesto – rekao je izbornik Ante Čačić.
Dan poslije velike pobjede nad Španjolskom izbornik Ante Čačić osvrnuo se na postignuti uspjeh te se odmah okrenuo nadolazećim izazovima. A prvo mjesto u skupini Hrvatskoj donosi susret osmine finala 25. lipnja u Lensu, protiv jedne od trećeplasiranih momčadi.
– Pobjeda je velika i važna, ali od nje ne možemo živjeti. Nama prvenstvo tek počinje, popravnih više nema i moramo biti sposobni ponoviti prikazano u svakoj utakmici. Neki igrači imaju još rezerve, a protiv Španjolske dodatno smo proširili fond igrača koji sudjeluju na visokoj razini. Zadovoljstvo je veliko i potpuno, ali lakog ždrijeba nema. Nitko nije slučajno došao na EP, svi imaju ambiciju, želju i sposobnost, a utakmice grupne faze dokazuju da nitko nije toliko superioran da protivnika ostavi bez šanse – istaknuo je izbornik.
Luka Modrić i Mario Mandžukić trenirali su po posebnom režimu i Čačić vjeruje da će biti spremni bar za dio utakmice.
– Igrači su u dobrom stanju, vidjeli ste kako držimo ritam utakmice. Nemamo mnogo treninga, ali dobro ih koristimo. Ponosan sam što sam izbornik, na igračko zajedništvo, ponašanje, ozbiljnost, odlučnost da naprave nešto veliko za sebe i hrvatske ljubitelje sporta. Imamo veliku koncentraciju kvalitete, a reprezentacija je više od nogometa. Reprezentacija je primjer kako jedna mala zemlja može dobro funkcionirati – zaključio je Ante Čačić.

Foto: HNS