fbpx

Međunarodni dan životinja: Dani prava životinja

Osijek…

Što su prava životinja u 21. stoljeću u Hrvatskoj i koga ona brinu?
Tiču li se prava životinja i zagovaranje istih samo onih koji se bore za njih ili bi ona trebala biti zagovarana globalno…, i što ona zapravo znače/jesu?
Može li i/ili treba li zagovaranje ljudskih prava ne-uključivati i prava ne-ljudskih životinja… i možemo li i trebamo li suosjećanje, nenasilje i solidarnost ograničiti samo na svoju vrstu?
Kako naše svakodnevne odluke o tome što ćemo staviti na tanjur oblikuju i utječu na neke druge životne odabire?

Dani prava životinja– Povodom 4. listopada, Međunarodnoga dana životinja, ove godine osmislili smo događaj koji smo nazvali ‘Dani prava životinja‘ kako bismo, zajedno s našim dragim sugrađanima i sugrađanka javno postavili ova pitanja i zajedno pokušali pronaći odgovore na njih. Osim sjajne prilike za čuti i naučiti štošta zanimljivoga, nismo zaboravili ni na vaše i naše životinje u Azilu, a naravno ni na druženje i finu vegansku sklopu koja tradicionalno prati sva naša događanja. Subota je dan za druženje i šetnje – pozivaju organizatori iz Udruge Pobjede.
Povodom Međunarodnoga dana životinja, Udruga Pobjede organizirala je druženje za građane koje će trajati u vremenu od 4. listopada do 7. listopada, a više o događanju pogledajte u programu.

Program Dani prava životinja:

4. listopada
10.00 – 13.00 sati: Štand Azila na Trgu slobode + virtualna stvarnost: “budi svinja na 5 min”
18.00 sati: GISKO, izlaganje: “PRAVA ŽIVOTINJA U HRVATSKOJ U KONTEKSTU GLOBALIZACIJE” – Boris Bakota, izvanredni profesor Pravnoga fakulteta u Osijeku

5. listopada
18.00 sati: GISKO, izlaganje: ETIKA VEGANSTVA – Luka Oman, udruga Prijatelji životinja, Zagreb

6.listopada
18.00 sati: GISKO, izlaganje: ULTRAMARATON NA BILJNI POGON – Katarina Kukučka I Igor Drašković, ultramaratonci I aktivisti za prava životinja, Split

7.listopada
BICIKLIJADA ZA AZIL!
polazak 10.30 livada ispred Bastiona, Tvrđa
u Azilu pripremamo besplatne fine vege kotliće za sve bicikliste, radionicu za djecu, šetnje pasa
organizirani povratak 15:30

Foto: Press