Diljem Hrvatske obilježen treći po redu Dan hrvatskih voda!
Piše: redakcija On 31 svi., 2015 At 11:13 AM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Split…

Više od dvadeset gradova sudjelovalo u velikoj ekološkoj akciji Dan hrvatskih voda

Dan hrvatskih voda– Jako sam ponosan što je iza nas još jedan uspješan ‘Dan hrvatskih voda‘, a posebno mi je drago što smo ovdje na splitskoj rivi održali finalnu manifestaciju i pokazali ovim primjerom kolika je važnost akcija čišćenja podmorja. Zahvalan sam ponajviše kolegama roniocima i ronilačkim centrima koji su se uključili u ovu akciju. Njih je danas više od stotinu zaronilo i dalo svoj doprinos čišćenju okoliša i naših voda – rekao je Kristijan Curavić.
Jučer je velikom akcijom čišćenje voda diljem Hrvatske obilježen treći po redu ‘Dan hrvatskih voda‘. To je najveća ekološka akcija do sad u kojoj je u čišćenju voda u čak 20 gradova sudjelovalo više od stotinu ronioca.
Dan hrvatskih vodaOd 10,00 sati ujutro do poslijepodneva čistile su se rijeke, jezera i morsko dno u  Rijeci, Zadru, Zagrebu, Varaždinu, Petrinji, Slavonskom Brodu, Trogiru, Sisku, Iloku te brojnim drugim gradovima, s finalnom svečanosti i akcijom čišćenja u samom središtu Splita – na rivi. Cilj ovog projekta je podići razinu svijesti o potrebi očuvanja naših voda i konstantnoj zaštiti i čišćenju okoliša. Na splitskoj rivi, podršku ovom nacionalnom ekološkom projektu uz Kristijana Curavića, dale su i brojne poznate osobe Doris Pinčić, Jagoda Kumrić, Meri Cetinić, Ivo Amulić, klapa Rišpet

Foto: Press

comment closed