fbpx

Najbolja pjesma Dalmatinske šansone Olujna noć!

Šibenik…

Olujna noćZavršila je 17. Dalmatinska šansona koju je osvojila slijepa Bernarda Bruno izvevši pjesmu Olujna noć koju je žiri nagradio prvim mjestom, a publika drugim. Svojim glasom mlada debitantica je osvojila sve prisutne izvevši Olujnu noć, autor glazbe je Duško Rapotec Ute koji ima hattrick s pobjedama na festivalima u zadnje tri godine.
Počelo je sa pobjedom na Splitskom festivalu 2012. godine sa pjesmom ‘Zašto uvik pivan’ u izvedbi Tomislava Bralića i klape Intrade, prošle godine je njegova pjesma ‘Oprosti mi jube’ u izvedbi klape Cambi iz K. Kambelovca bila aposlutni pobjednik Dalmatinske šansone koja je ove godine proglašena i najslušanijom skladbom prošle šansone. Autor teksta je R. Pilepić, a aranžer I. Popeskić.
Prvu nagradu publike su dobili momci iz klape Brodarica za skladbu ‘Jednom kad odem’, nagrada za najbolji tekst je otišla u ruke Ante Viljca za skladbu ‘Šibenska bura’ koju izvode klapa Maslina i Šime Bubica. Najboljim interpretatorima se pokazala klapa Iskon u pjesmi ‘Duga’. Martina Fernandez je proglašena najboljom debitanticom festivala, najbolje kantautorsko djelo je ‘Nisan te pripoznala’ Meri Cetinić, a najbolji aranžan je napravio Ivica Popesić za pjesmu ‘Olujna noć’.

FOTO: Nikolina Vuković Stipaničev
Video: [vsw id=”gJZRbF-E1pc” <a rel=”nofollow” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no” a>]