Grupa Libar na Večerima dalmatinske šansone!

Šibenik…

Vežite se čvrsto jer polijećemo još puno dalje, poručuju iz grupe Libar

– Bilo nas je svugdje; nastupali smo na svečanom otvorenju manifestacije ‘Ljeto u gradu Zrinskih’, na festivalu ‘Vanka regule’ u Sutivanu, na festivalu ‘Autori čine Split lipšim’ na splitskoj Pjaci, gdje smo predstavili i naše nove članove – gitarista Tončija Radića i klavijaturista Elvisa Sršena.
LibarZa grupu Libar, šibenska šansona postala je mjesto na koje se vraćaju iznova svake godine, a svakoj njihovoj pjesmi upravo taj festival daje vjetar u leđa. Od velikog uspjeha s autorskom pjesmom ‘Dite’ kojom su debitiralli na festivalu, prošle su pune četiri godine. Prošle su godine otkrili kako osvojiti ‘Vrh’, a ove godine dolaze u nešto promijenjenom sastavu s nešto drugačijim zvukom. U 17. po redu Večeri dalmatinske šansone, uplovit će još jednim novim singlom. Nastupit će u sklopu ‘Večeri novih skladbi’, 23. kolovoza i prvi puta uživo predstaviti pjesmu pod nazivom ‘Lađe’. Lađe su ujedno označile početak suradnje s producentom Srđanom Sekulovićem Skansijem, čime Libar mijenja svoj dosadašnji pristup pjevanju.
Da Libar kreće u jednom potpuno novom, kreativnom pravcu pokazala je i pjesma ‘Tuđe Oči’, kojom su se, u suradnji s grupom Šejn, pokazali na ovogodišnjem Splitskom festivalu i osvojili treću nagradu žirija. Obje pjesme naći će se na novom albumu na kojem trenutno rade.
S posebnim smislom za estetiku, grupa od svojih početaka 2007.godine postavlja nove glazbene standardne na hrvatskoj sceni te visoko diže ljestvicu progresivnog glazbenog izričaja. Uz energične nastupe, brojne nagrade i singlove, još su odlučniji u istraživanju novih glazbenih pravaca i puni optimizma i želje za radom poručuju: ‘Vežite se čvrsto jer polijećemo još puno dalje!’.

Foto: Press