fbpx

Kristijan Curavić: Zajedno za naše čisto, plavo more!

Kristijan Curavić– Zadovoljstvo mi je što su moju inicijativu prepoznale i podržale jedne od vodećih kompanija, Henkel i Konzum pokazavši veliku želju za sudjelovanjem u akciji čišćenja našeg Jadrana, konkretno ovoga puta područja Kaštela. Osim akcije čišćenja, kroz ovaj projekt želimo utjecati na svijest svih generacija i potaknuti ih na život u skladu s morem i prirodom – rekao je Kristijan Curavić.
Jučer je u prostoru Super Konzuma u zagrebačkoj Dubravi predstavljen projekt ‘Zajedno za naše čisto, plavo more’, pokrenut u suradnji tvrtki Henkel i Konzum, koji će kulminirati krajem ožujka iduće godine ekološkom akcijom čišćenja dijela Kaštelanskog zaljeva predvođenom Kristijanom Curavićem i njegovim timom ronioca. Iako je kvaliteta Jadranskog mora na zavidnoj razini, zapanjujuća je činjenica da je hrvatsko podmorje jedno od najneočišćenijih u Europi. Cilj ovog projekta jest podizanje svijesti građana o zagađenju hrvatskog podmorja, koji svoj doprinos akciji čišćenja podmorja mogu dati kupnjom proizvoda Persil Expert i Somat u prodavaonicama Konzuma, u periodu od 6. studenog 2013. do 31. siječnja 2014. godine. Hvalevrijednu akciju predstavili su danas Kristijan Curavić, osnivač i predsjednik Udruge za očuvanje i zaštitu podvodnog svijeta GUWAA, Helena Grahovac, generalna direktorica poslovnog sektora proizvoda za pranje i čišćenje u domaćinstvu tvrtke Henkel za regiju Adria te Gašpar Novak, direktor marketinga tvrtke Konzum.
Kristijan Curavic_1– U skladu sa društveno odgovornim poslovanjem i vrijednostima koje tvrtka Henkel njeguje godinama, odlučili smo zajedno s Konzumom podržati ovaj projekt zaštite i očuvanja hrvatskog podmorja. Želja nam je da kroz ovaj projekt apeliramo na svijest naših potrošača te im pružimo mogućnost da se osobno uključe u akciju čišćenja podmorja kupnjom Somata i Persil Expert proizvoda, nove ekološki prihvatljivije generacije sredstava za pranje rublja i posuđa – rekla je Helena Grahovac iz Henkela.
– Izuzetno smo ponosni na još jedan u nizu zajedničkih društveno odgovornih projekata Konzuma i Henkela usmjerenih očuvanju okoliša. Konzum je svoje ukupno djelovanje uskladio s osnovnim odrednicama održivog razvoja i brige za okoliš. Konzum je  najveći otkupljivač ambalaže u Hrvatskoj, kontinuirano  smanjujemo potrošnju energije kroz programe energetske učinkovitosti i implementaciju najmodernijih tehnologija, a većinu promotivnih materijala tiskamo na recikliranom papiru. Kroz donacije i sponzorstva  podupiremo projekte namijenjene zaštiti okoliša, a kao najveći lanac aktivno sudjelujemo i u komunikaciji s našim potrošačima koje potičemo na odgovoran odnos prema okolišu te im omogućujemo da na ovakav način i sami sudjeluju u ekološkim projektima. Pozivam stoga sve naše kupce da podrže projekt ‘Zajedno za naše plavo more’ i daju svoj doprinos čišćenju hrvatskog podmorja.. – rekao je Gašpar Novak iz Konzuma.