fbpx

4. emisija showa Zvijezde pjevaju bila je kobna za Borisa i Leu

Show Zvijezde pjevaju

Ove su subote iz natjecanja za najbolji pjevački par showa Zvijezde pjevaju ispali glumac Boris Svrtan i njegova mentorica Lea Mijatović. ‘Poskliznuli’ su se na funku, novom žanru sezone koji se, uz rock’n’roll, izvodio u četvrtoj emisiji. Prvi su nastupili Arija i Marko s pjesmom Ne spavaj mala moja Bijelog dugmeta. Jurica Pađen je pohvalio energičnu izvedbu, ali mu se nije dopalo što je ‘mlada dama bila ljuta, a to je jedna vesela pjesma’. Arija se opravdala time da je ona pjesmu doživjela kao nadmetanje u kojem je ona htjela biti bolja od Marka, na što joj je Jurica odgovorio da rock’n’roll ne bi trebao biti natjecanje nego suradnja. No, Danijela Martinović bila je drukčijega mišljenja:

Zvijezde pjevaju

– Nek’ si ti lupila šakom o stol! Malo si divlja – to mi je top! Super mi je kako si se snašla u dvoglasima, a pritom si i plesala…
Mirela Priselac Remi naglasila je kako je vrijeme kad su se grešaka opraštale – prošlo, te da od ovog para ubuduće očekuje da spoje pjevačko umijeće koje su pokazali prošli tjedan s ovotjednim atraktivnim nastupom jer ovo nije bila zahtjevna pjesma za pjevanje. Marko Tolja se složio s tim:
– Arija, ti si standardno dobra, ali meni je ovaj izbor pjesme prvoloptaški. Pošli put ste mi bili izvrsni, a ovaj put – dobri.
Ukupan zbroj ocjena koji im je žiri dao bio je 30. Tu će ocjenu, pokazat će se, dobiti još dva para. Marko i Gina izveli su pjesmu grupe The Bastardz, Tvoja ljubav.
– Funk je vrlo specifičan žanr, moraš imati taj nerv… moraš biti luđak, a ti si dobar dečkić, poput mene – komentirao je Marko Tolja, ali i dodao da je pjesma dobro otpjevana, a da su dvoglasi bili sinkronizirani.
I Jurici je nedostajalo tog „funk nerva” ili „crnačkog ludila”, ali vjeruje da bi i Bastardzi bi bili zadovoljni. Zbroj ocjena za ovaj par iznosio je 32. Damir i Ivana pjevali su pjesmu Fantoma Duda. Nakon izvedbe Remi je naglasila, gledajući HRT-ovog urednika:

Zvijezde pjevaju

– Ti si fakat radio, i svaka čast na tome! Jako mi se svidjelo!
A Ivani Kindl je poručila da mora otvoriti školu pjevanja. Jurici je bilo simpatično i zabavno, a Danijela je pohvalila izgled i usklađenost ovog para te njihov napredak. I njihov je zbroj ocjena iznosio 30. Play That Funky Music pjevali su Šarić i Lara. Žiri je bio oduševljen.
– Šariću, ja imam problem s tobom! Da bi se tebe ocijenilo, trebaju neki potpuno drugi parametri. Očito je, naime, da ti pjevaš bolje od nekih profesionalaca. Ali upravo zato ćemo te „iscidit” do kraja – bile su riječi koje je uputila Danijela Martinović.
– Što više hoćeš? – našalio se stand up komičar Ivan Šarić. I dobio odgovor:
– Da nas izuješ iz cipela! Jer ti to možeš!.
Remi se složila da je to do tog trena najbolji nastup večera i zaključila:
– Za tebe je vrijeme da dobiješ svoj show! Izvrstan nastup, odlično otpjevano.
Dobili su naviše ocjene, te time i ukupni najveći zbroj – 35. Dora i Bojan izveli su pjesmu Daj obuci levisice. Juricu su na trenutke svojom izvedbom podsjetili na film Briljantin. Nastup je ocijenio prpošnim, mladenačkim, poletnim, energičnim… Danijela je nastavila:
– Dora, meni si ti iznenađenje! Vidi se lijepi napredak. Od falša tona nitko nije umra, to se nama svima događalo. Dogodilo se tih par sitnih grešaka, ali ja pamtim emociju, a meni je bilo super. Tolji je isto bilo zabavno, ali je zaključio da modulacija koja inače popravi pjesmu, ovaj put nije imala taj rezultat. Zbroj ocjena za Doru i Bojana bio je 30.
Posljednji večeras nastupili su Boris i Lea s pjesmom Što učinila si ti. Marko Tolja bio je suzdržan:

Zvijezde pjevaju

– Oliver i Runjić – to je glazba koja je mene odgojila i kad se netko tog uhvati to mora biti savršeno. A u ovom slučaju je bilo: što učinila si ti?! To kako ti čagaš, to neću komentirati. Htjeli ste zapaliti pozornicu, a od toga si malo i pregorio. Nisi zvučao kao Oliver s otoka, nego kao vlaj.
Remi se nadovezala, obraćajući se Borisu:
– Kafanski đir tebi više lež,i a ovo je pjesma gdje je trebalo biti i malo vibrata, malo ste se trebali više nasloniti na original. Možda je ovo bio ipak prevelik zalogaj. Ali tvoja scenska prisutnost, to imaš u malom prstu.

Zvijezde pjevaju

Boris i Lea dobili su naniže ocjene žirija, ukupnog zbroja 28, a kako se pokazalo na samom kraju emisije, istog je mišljenja ovaj put bila i publika u studiju. U show programu uživali smo u još jednom duetu. Radijski hit Da ti usne slijedim izveli su Antonia Dora Pleško i Alen Đuras te dokazali da hrvatska zabavna scena ima kvalitetnih mladih vokala.

Tablica prema ocjenama žirija:
ŠARIĆ I LARA 35 – 6
MARKO I GINA 32 – 5
ARIJA I MARKO 30 – 4
DAMIR I IVANA 30 – 4
DORA I BOJAN 30 – 4
BORIS I LEA 28 – 3

Foto: Press – Dario Njavro / HRT