fbpx

U kolekcijama dizajnera nove generacije: Moda s porukom

Fashion…

Bojana Gregoric Vejzovic, Moda_1Četvrtu večer Bipa FASHION.HR-a obilježile su četiri sjajne revije mladih dizajnerskih snaga i moda s porukom. Aktivizam je bio zajednički nazivnik kolekcija koje su na pisti predstavili Twins, dizajnerica Jelena Holec, londonski brand hrvatskog podrijetla Staša Design te modni duo Klisab. Da je moda prije svega stav, a tek onda umjetnost odijevanja, dizajneri nove generacije pokazali su jučer svojim revijama koje komuniciraju njihove poruke o aktualnom društvenom trenutku. Što su predstavili na pisti iz prvog reda pratila su poznata modna imena i ljubitelji mode: Nevena Rendeli Vejzović, Antonija Blaće, Bojana Gregorić Vejzović, Nenad Korkut, Miran Kurspahić, Anita Dujić, Nina Mia Čikeš, Borna Rajić, Ana Maria Ricov, Marija Kulušić, Nikola Beban i brojni drugi.
Moda StasaLondonska dizajnerica hrvatskog podrijetla Staša Randall predstavila je kolekciju brada Staša Design pod nazivom Equality. Staša je željela prikazati jednakost i naglasiti ravnopravnost u modi i životu svih žena koje dolaze iz različitih miljea. Ideja dizajnerice bila je spojiti tradicionalno i suvremeno pa je upravo zato posebnu pažnju posvetila odabiru materijala, samoj izradi odjevnih komada, a ponajviše detaljima kojima je obogatila novu kolekciju. Minimalistički kimono, mantili, haljine, hlače te bluze samo su neki od upečatljivih komada iz kolekcije s kojim se prvi put predstavila na modnoj pisti Bipa FASHION.HR-a.
Moda, JelenaModna dizajnerica, Jelena Holec za novu kolekciju inspiraciju je pronašla u životu i vladavini ruske carice Katarine Velike, koja je poznata po tome što je bila korak ispred svog vremena. Holec je posebnu pažnju posvetila spoju elemenata dvorske, ali i svjetovne odjeće ukomponirane s današnjim trendovima. Njezinu novu kolekciju zanimljivom čini slojevitost, zagasite boje i poigravanje s teksturama, a fragmenti skulptura, grafika, crteža i uporabnih predmeta poslužili su kao baza za dizajniranje uzoraka na tkaninama.
Zanimljivu modnu večer zatvorio je dizajnerski dvojac Klisab.
Nakon četiri sjajne revije dizajnera nove generacije, u petak se program Bipa FASHION.HR-a nastavlja revijom doajena ženske večernje mode – Ivice Skoke, koju će predstaviti pod pokroviteljstvom branda Perwoll. U samom finalu tjedna mode, u subotu, na rasporedu su revije Marine Design, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Ana Marie Ricov, branda Mateyaneira te slavljenička revija Ivice Klarića.

Foto: Press