fbpx

Ante Dabo: Pag kao zanimljiva filmska i kulturna destinacija

Gradonačelnik Novalje…

Snimanje svjetske serije, izgradnja kulturnog centra, kazališni festival, izbor ljepote i mode – projekti i manifestacije kojima se mještanima i turistima želi ponuditi kvalitetan program cijele godine

The Terror, PagNa Pagu se snimaju epizode televizijske serije The Terror. Snimanje traje od 3. do 29. travnja, a na setu radi 85 hrvatskih filmskih djelatnika te je angažirano i 60 domaćih statista. ‘The Terror’ se u Hrvatskoj snima i uz pomoć mjera filmskih poticaja, kojima se produkcijama jamči povrat 20 posto lokalno ostvarenih troškova. Zbog snimanja serije američke kabelske kuće AMC, posebno je zadovoljan gradonačelnik Novalje Ante Dabo. Kaže da rade na tome da Pag postane važno mjesto za kulturu.
Ante Dabo– Ovo je dobro za otok Pag jer nam je želja da Pag postane zanimljiv filmskoj industriji i destinacija za snimanje svjetskih filmova i serija. Svakako ću obići set kad mi vrijeme i obveze to dopuste – rekao je Dabo za portal Scena.hr. U Novalji se održava i Novaljski trijatar, koji svake godine turistima i domaćem stanovništvu donosi zanimljive predstave. A umjetničkom direktoru festivala, Goranu Grgiću, želja je da na festivalu ugosti i kazališta iz inozemstva. U tom smjeru Grad Novalja je u poznatim Novaljski trijatarLunjskim maslinicima napravio lijepi amfiteatar. Projekt vrijedan milijun i pol kuna. Za portal Scena.hr Dabo je rekao kako se nastavlja i projekt izgradnje kulturnog centra u Novalji. Novac bi se osigurao iz EU fondova, a projekt je vrijedan više od 10 milijuna kuna. Osim ovog zanimljivog sadržaja, Pag je već treću godinu domaćin izbora ljepote Miss Supranational. Gradonačelnik je zadovoljan raznolikom ponudom koju Pag može pružiti ne samo Miss Supranationalturistima, nego i mještanima. Kaže da mu je zbog toga drago da je ovaj izbor ljepote i mode izabrao upravo Pag.
– Izbor Miss Supranational se lijepo uklapa u cijelu ovu priču – zaključio je Dabo. Gradonačelnik Novalje ističe da Novalja nije samo Zrće i naglašava da ovim projektima mještanima otoka Paga i turistima želi ponuditi kvalitetan kazališni i umjetnički program cijele godine.

Miss Supranational

Foto: Scena.hr, Press arhiva