fbpx

Žena mog muža – jedinstvena komedija u Zagrebu

Gostovanje…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Žena mog mužaTrešnjevački CEKATE u listopadu će ugostiti jedinstvenu komediju mentaliteta, autorsku predstavu Žena mog muža popularnog beogradskog glumca i redatelja Saše Pantića. Njemu se na pozornici pridružuju Tijana Čurović i Dragana Sudžuk, a glazbena podloga djelo je sastava Djura i Mornari. Ulaznice za ovu predstavu koja će 14. listopada nasmijati Zagrepčane mogu se nabaviti u sustavu Eventima po cijeni od 60 kuna.
Prema riječima redatelja i scenarista, Saše Pantića, inspiraciju je pronašao u motivima popularnog kazališnog komada Muž moje žene Mire Gavrana, no ističe kako je riječ o autorskom djelu u kojem gledatelji prate zgode i nezgode Albanca te njegovih dviju supruga Hrvatice i Srpkinje. I bez otkrivanja radnje, dovoljno je samo istaknuti zaplet – svo troje glavnih likova žive u sreći, slozi – i neznanju, dok jednog dana prva supruga ne otkrije kako njezin idealni suprug već godinama vodi dvostruki život, dapače ima drugu zakonitu suprugu. Dvije se žene najprije posvađaju, a onda shvate da je osveta jelo koje se najbolje servira hladno pa se udruže kako bi zapaprile ‘gospodinu Savršenom’.
Uz zaplet koji jamči smijeh do suza, dinamičnosti radnje pridonose i prepoznatljivi motivi mentaliteta glavnih likova pa će biti zanimljivo vidjeti kako će, prvenstveno žene, premostiti razlike i udružiti se u ostvarenju istog cilja.
Ansambl predstave čine istaknuti umjetnici, među kojima je široj publici možda najpoznatije ime ono Saše Pantića, tvorca popularnih Kursadžija, no ne treba zanemariti ni Tijanu Čurović, kazališnu i televizijsku glumicu te Draganu Sudžuk koja, uz glumu, veliku pažnju posvećuje i cabaretu.
Glazba je djelo world music sastava Djura i Mornari, a kostime je osmislila kostimografkinja Sara Blam Bradić.

Foto: Press