INK Gradsko kazalište Pula dobilo još jednu prestižnu nagradu
Piše: redakcija On 24 tra., 2017 At 07:13 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Ima da te ima…

INK GK PulaNa 17. izdanju Međunarodnog festivala kazališta za djecu ‘Naj, naj, naj festival’ INK Gradsko kazalište Pula je u četvrtak, 20. travnja 2017. gostovalo s predstavom ‘Ima da te ima‘ u režiji i izvedbi Rade Radolovića i Lane Gojak.
Po mišljenju Stručnog žirija nagrada za najbolju scenografiju dodijeljena je upravo predstavi ‘Ima da te ima’, u kojoj scenografiju potpisuje Vesna Šuput.
O predstavi Ima da te ima:
Tin i Tina, brat i sestra, koji u druženju s igračkama, pjesmom i plesom, dramskom igrom prikazuju svoj dječji svijet isprepleten vlastitim začudnim pitanjima o tome čemu služe roditelji, odakle dolaze djeca, što je strah, čemu služe prijatelji …
Pred dječjom publikom, i onima nešto starijima, otvara se razigrana dječja predstava koju kroz dramsku igru INK GK Pulalikova Tina i Tine vješto nose Rade i Lana nudeći nam prepoznatljive slike djetinjstva.
U pet festivalskih dana održano je devet najboljih dječjih predstava iz Hrvatske i četiri iz inozemstva, a sve predstave pratio je ocjenjivački sud, koji je najboljima jučer na zatvaranju festivala dodjelio nagrade Zlatne Žar ptice.
O najboljima u čak 11 kategorija odlučio je stručni žiri u sastavu Želimir Mesarić kao predsjednik, te članovi Bojana Radović, Marija Sekelez, Mia Mitrović i Marko Makovičić.
Festival je osnovan 2001. s idejom da djeci Zagreba daruje najbolje predstave iz cijele Hrvatske za proljetne školske praznike ove je godine zabilježio iznimnu posjećenost, pa je devet domaćih i četiri inozemne predstave prikazane od 19. do 23. travnja pogledalo više od 3,5 tisuće gledatelja.

Foto: Press

comment closed