Više od 10 tisuća građana na koncertu Želim život
By redakcija On 20 pro., 2016 At 01:54 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Zagreb…

Pozivima građana na humanitarni telefon na koncertu Želim život prikupljeno više od 1,25 milijuna kuna

koncert Želim životKoncert ‘Želim život‘, održan jučer, 19. prosinca 2016. godine, na glavnom zagrebačkom trgu, okupio je više od 10.000 građana koji su svojim dolaskom podržali desetu godišnjicu rada Zaklade Ana Rukavina. Tijekom raspjevane glazbene noći, građani su pokazali solidarnost prema teško oboljelima u Hrvatskoj i svijetu te su humanitarni broj 060 9000 nazvali više od 200.000 puta i tako prikupili više od 1,25 milijuna kuna za daljnji rad Zaklade.
Marija Rukavina, Želim život– Zahvaljujem od srca svim građanima koji su nam se pridružili večeras i proslavili s nama deset godina rada. Građani Lijepe naše još su jednom pokazali da imaju veliko srce prema teško oboljelima u Hrvatskoj i svijetu jer su svojim pozivima omogućili da Zaklada nastavi s misijom širenja Hrvatskog registra. Do sada su 64 osobe iz Hrvatskog registra darovale svoje matične stanice što za oboljele znači novu šansu za život, a nas potiče na još uporniji i ustrajniji rad kako bismo omogućili da se Anin san i dalje nastavi ostvarivati! – rekla je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.
Kolinda Grabar-KitarovićIz pozivnog centra u kavani Johann Franck građanima su se javljali i brojni prijatelji Zaklade, među kojima i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković te gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te brojni drugi.
Građanima nije nedostajalo razloga za slavlje jer je Zaklada Ana Rukavina tijekom deset godina rada povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih gotovo 53.000. Diljem Hrvatske organizirano je 320 javnih akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te nebrojene druge akcije koje su organizirali prijatelji Zaklade.
Pod voditeljskim palicama poznatih lica Nove TV, građani su uživali u hitovima poznatih glazbenika, poput Halida Bešlića, Psihomodo Popa, Opće Opasnosti, S.A.R.S.-a, Meritasa, Željka Samardžića, Vatre, Ivana Zaka, Maje Šuput, Colonie te Lane Jurčević.

Foto: Scena.hr, Press

comment closed