fbpx

Lino Červar je novi izbornik rukometne reprezentacije Hrvatske

Kauboji…

Trofejni hrvatski trener Lino Červar službeno je predstavljen kao novi izbornik seniorske muške reprezentacije Hrvatske

Lino Červar– S velikim zadovoljstvom mogu reći da smo s gospodinom Linom Červarom potpisali ugovor i od današnjeg dana novi izbornik muške seniorske rukometne reprezentacije je Lino Červar. Ugovor je potpisan na godinu dana, dakle do 1. travnja 2018. Nakon toga ćemo razgovarati o daljnjoj suradnji. Moram u svoje ime izraziti veliko zadovoljstvo da smo postigli dogovor s gospodinom Červarom. Cijela hrvatska javnost je dobro upoznata s radom gospodina Červara, s njegovim ljudskim i trenerskim kvalitetama. U razgovorima koji su prethodili potpisivanju, gospodin Červar je iskazao želju i volju te će vrlo brzo doći na vidjelo dobri rezultati i suradnja – rekao je Tomislav Grahovac.
Izbornik Lino Červar vraća se na klupu Hrvatske nakon sedam godina. U svom posljednjem natjecanju s Hrvatskom osvojio je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Austriji 2010. godine. Okupljenim novinarima na konferenciji za medije obratili su se predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac, izbornik Lino Červar i izvršni dopredsjednik Zoran Gobac, a nazočan je bio i glavni tajnik Damir Poljak.
Lino Červar– Došao sam doma, kući sam došao. Život trenera s kovčegom u ruci je jedno putovanje. Za nekoga je to dugo putovanje, a za nekog trenera je to nažalost kratko putovanje. Moje putovanje kao trenera je dugo. Do sada 40 godina, od toga 20 u inozemstvu. Dođe trenutak kad se čovjek zaželi doma svoga, djece, unuka. Uvijek su rastanci teški, ali kad dođeš kući je lakše kad si okružen s onima koji te vole i poštuju. Želim se zahvaliti Rukometnoj federaciji Makedonije i cijeloj reprezentaciji. Dočekali su me raširenih ruku, prihvatili su me i moram ih se zahvaliti. Moram se zahvaliti pomoćnicima i onima koji su me naslijedili 2010. godine, Slavku Goluži i Željku Babiću koji su i nakon mene postigli uspjehe. Želim se zahvaliti i Savezu bez kojeg ne bi imao ovu karijeru ni sve uspjehe. Drago mi je da je Hrvatski rukometni savez želio da se vratim, da je to bila obostrana želja jer ipak je hrvatska reprezentacija rukometna velesila. O tome govori 13 medalja, da smo dvostruki olimpijski prvaci, svjetski prvaci i europski viceprvaci. Drago mi je da sam dio toga, da sam dio te priče. Sam ne mogu ništa, ali se nadam da ćemo svi zajedno nastaviti te naše rezultate. Pokušat ću dati sve od sebe i posvetiti se s puno strasti hrvatskoj reprezentaciji – rekao je u svom obraćanju Lino Červar.
– Bilo je planirano da će Lino doći kao šef struke i njegov povratak u hrvatski rukomet je bio zamišljen na drugačiji način. Možemo obećati da ćemo se boriti i da ćemo dati sve od sebe na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj. Na dobrom smo putu da se rukomet igra u Dalmaciji. Moramo reći da je EHF maknuo Zadar iz mogućnosti da bude domaćin. Drago nam je da ćemo prvi dio igrati u Splitu. Nama je jako drago da možemo igrati u Splitu jer imamo tamo vjernu publiku. Želim se zahvaliti i bivšem stožeru koji je vodio reprezentaciju. Svi koji su zadovoljili iz prošle garniture će biti tu, a Lino Červar će dobiti slobodu odabrati svoj stožer. Neće biti koordinatora za muški i ženski rukomet. Drugačije ćemo postaviti priču”, započeo je izvršni dopredsjednik Gobac i još se dodatno osvrnuo da rezultat sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj: “Mogu reći da nismo uspjeli izbalansirati momčad. Bilo je nepovjerenja u momčadi. Morali smo neke druge stvari među sobom postaviti. Da bi se bavio s nečim moraš imati kompetenciju i školu. Tu prije svega govorim o Ivanu koji treba napraviti tranziciju između igrača i trenera. Mora se školovati jer moramo imati kompetentne ljude. Mislim da je momčad iznenadila stručni stožer u Francuskoj jer da nije tako tu sada ne bi sjedio Lino Červar. Imali smo medalju u džepu i jedino je stožer mogao snositi odgovornost – rekao je izvršni dopredsjednik Zoran Gobac.

Foto: Press