fbpx

Filmom ‘Smrt u Sarajevu’ zatvoren JA BiH festival

Zagreb…

JA BiH festivalPet dana Zagreb je živio u duhu Sarajeva, a dašak Sarajeva u Zagreb je doveo JA BiH festival. Pod simboličnim nazivom 5 dana Sarajeva u Zagrebu, na atraktivnim zagrebačkim lokacijama održale su se predstave, premijere i projekcije filmova, izložbe, promocije knjiga, koncerti i gastro druženja.
Festival je započeo događajem Urbani piknik pod vodstvom Vlatke Kolarović i Paole Orlić, koje su uz gastro delicije Bosne i Hercegovine vodile razgovore o kulturnim vezama Zagreba i Sarajeva. Prvu večeri obilježio je koncert renomiranih glazbenika soprana iz Tuzle Vedrana Šimića i pijanista Darijana Ivezića iz Zagreba, plesna točka balerine Nadže Pušilo iz Udruženja umjetnika Bell Arte Sarajevo i gastro showo JA BiH festivalGabriele Ključe i Igora Gudana. Kroz 5 dana svi posjetitelji mogli su uživati u brojnim izložbama, koncertima, predstavama kao i radionicama za djecu. U sklopu književne večeri održana je promocija knjige Borisa Lalića s moderatoricom Milanom Vlaović, održan je kabare Magacina Kabare i radionice kreativnosti za najmlađe Malog Magacina Kabare. Za glazbeni program bio je zadužen rock band iz Sarajeva Billy Andol.
Svi ljubitelji filma mogli su uživati u brojnim filmskim izdanjima, dok je u subotu održana večer filmova. Prikazani su kratki igrani ‘Belladonna’ redatelja Dubravka Turića i svečana premijera igranog filma ‘Naša svakodnevna priča’ redateljice Ines Tanović. Subota je bila rezervirana za Galeriju Kranjčar i izložbu u sklopu ciklusa Mentalni sklop / Bojan i Dalida Hadžihalilović / Enjoy Sara-Jevo, DESIGN TRIO, Razglednice iz Sarajeva 1993.
Festival je završen filmom ‘Smrt u Sarajevu’.

Foto: Press