fbpx

Jubilarna 700. emisija Kokice u ponedjeljak na HRT

Kokice

Tjedna emisija o filmu za djecu i mlade Kokice u programu Hrvatske radiotelevizije (HRT) u ponedjeljak 22. studenoga 2021. godine obilježit će svoje 700. izdanje i dvadesetu sezonu emitiranja.

Kokice

U 700. emisiji 22. studenoga jubilarna emisija uz svoju voditeljicu Sandru Bosnar predstavlja dva nova filma u hrvatskim kinima, dugometražni animirani film Disneyjevih majstora Encanto: „Naš čarobni svijet” i triler „Otet” s Jamesom McAvoyem.

Također, Kokice govore o novoj, 53. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva koja se ove godine od 26. do 28. studenoga održava u Požegi, a sugovornik emisije je tajnik Hrvatskog filmskog saveza Hrvoje Selec.

Ekipu emisije uz voditeljicu Sandru Bosnar čine redateljica Sanja Aničić, scenarist Boško Picula, snimatelj Petar Janjić, montažer Dubravko Slunjski, a producent je Nenad Migić. Urednica HRT-ove emisije „Kod nas doma” je Elizabeta Biočina.

Od svog pokretanja jedinstvena televizijska emisija u Europi i svijetu koja se, tematizirajući filmsku umjetnost, prvotno obraća mladim ljubiteljima filma ali i najširoj obiteljskoj publici, Kokice su u programu HTV-a prvi put prikazane 15. siječnja 2003.

Od 2020. Kokice svakog ponedjeljka poslijepodne u sklopu emisije „Kod nas doma” na Prvom programu HTV-a (HRT-HTV1) svoje gledatelje upoznaju s mladim i profesionalnim filmašicama i filmašima u Hrvatskoj, donose aktualni kinorepertoar, prate recentne filmske revije, festivale i dodjele nagrada, govore o hrvatskoj kinematografiji, čitaju nove knjige o filmu te doznaju novosti iz svijeta filma.

Foto: Press