fbpx

Petra Kraljev: Planiram imati 4 stana, 4 auta, 4 muža na sve 4 strane svijeta…

U babinom gnijezdu…

Petra Kraljev– Trenutno živim u četiri hrvatska grada – Vinkovcima, Zagrebu, Osijeku i Splitu. U vlasništvu nemam nijednu nekretninu, a čak i ona jedina pokretnina na kotačima ( ne, nije auto već kofer) je upitno da li je moja… Znači osim HŽ-a, ZET-a, i svih autobusnih kolodvora i najmodavci zarađuju na meni, kako god stignu – kaže glumica Petra Kraljev.
Televizijska i kazališna glumica Petra Kraljev kao mala trenirala je balet, i to ju je privlačilo da postane glumica. Osim toga, od malih nogu željela je postati i odvjetnica pa je u Osijeku bila na Pravnom fakultetu no, ipak je u Splitu završila glumu. Poznatija je po ulozi Nere Vidić u seriji Zlatni dvori, a u novoj predstavi ‘U babinom gnijezdu’ koja je na programu ovog tjedna u kazalištu ‘Joza Ivakić’ s glumcem Vladimirom Andrićem dočarava kroz duhovite situacije probleme mladog bračnog para.
– U budućnosti planiram imati četiri stana, četiri auta, četiri Petra Kraljevmuža na sve četiri strane svijeta… Pretjerala sam, jedan muž je dosta, ovo ostalo neka ostane – zaključuje Petra Kraljev.
Komedija ‘U babinom gnijezdu‘ nastala je prema motivima filma Dannya DeVitta DUPLEX, scenarista Larrya Doylea. Adaptaciju teksta i režiju potpisuje Cvetin Aničić, kao i kostimografiju predstave. Scenografija, dizajn plakata i programska knjižica uradak je Dubravka Matakovića.
O predstavi: Problemi svakog mladog bračnog para (Petra Kraljev i Vladimir Andrić) u današnjem društvu počinju odmah nakon vjenčanja i sudbonosnog ‘DA’; problemi s egzistencijom i pitanjem krova nad glavom. Bježanjem ka samostalnosti i vlastitom obiteljskom gnijezdu, ponekad se nađemo u nemogućim situacijama. Glavni akteri predstave odluče preko agencije  U babinom gnijezdu ‘doslužiti’ staricu (Blanka Bart). Ona se na prvi pogled čini nemoćno i krhko, no zapravo je prava baba vatra koja od cijele situacije traži zabavu i dobro društvo. Ironično je što na indirektan način, mladi bračni par očekuje brzu smrt starice, no ona tek u 100. godini shvati ljepotu života i želi sve isprobati…

Foto: Scena.hr