fbpx

Iva Šulentić i Ivan Vukušić u Garaži

Nova sezona…

Deveta sezona emisije urbane glazbe Garaža, a voditelji su Iva Šulentić i Ivan Vukušić

Iva Šulentić– Od samoga početka, dakle od 2008. godine, Garaža je zamišljena kao mjesto na kojemu će se popularizirati urbana glazba. Nisam tad mogla predvidjeti želju i potrebu nevjerojatnoga broja sastava i solista koji bi željeli svirati u emisiji. Tijekom prošlih osam sezona nastupilo je više od 250 izvođača različitih glazbenih pravaca s najmanje jednim objavljenim albumom. U našoj će se arhivi uz njih naći i dvadesetak demosastava koji su pobijedili na nekome demonatjecanju na kojemu su nagrađeni snimanjem albuma – ističe urednica emisije Snježana Nožinić.
Emisija hrvatske urbane glazbe Garaža ulazi u devetu sezonu emitiranja. A jučer je emitirana prva polusatna emisija nove sezone, u koju rado dolaze glazbenici. U novoj sezoni Garaža je dobila novi vizualni identitet, scenografija je modernija, a ugođaj je na snimanju uobičajeno odličan.
– Vjerujem da se glazbenici javljaju jer znaju da ih na snimanju čekaju više nego pristojni produkcijski uvjeti. Garaža je podignula standard tonske produkcije uvođenjem višekanalnoga snimanja i postprodukcije – dodaje Snježana Nožinić.
Tijekom osam godina emitiranja i gotovo tristo emisija u Garaži su predstavljeni različiti glazbeni pravci – od punka, retro-novoga romantizma, surf-rocka, etna, fusion-jazza, reggaea i duba, americane-alter-rocka, bluesa, rocka do indie-popa i svih mogućih inačica na temu rocka. U emisiji su gostovali mnogi sjajni demosastavi, od kojih su neki svojim nastupima oduševili i gledatelje i publiku u studiju.
Iva Šulentić i Ivan VukušićUigrani voditelji Iva Šulentić i Ivan Vukušić i u ovoj će sezoni ugostiti brojne sjajne glazbenike koji obećavaju mnogo dobre glazbe, a kroz kratke će ih intervjue gledatelji imati prigodu bolje upoznati i saznati sve o njihovim budućim glazbenim projektima i planovima.
Prvu ovosezonsku Garažu otvarila je mlada i talentirana glazbenica iz Zagreba Sara Renar, koja je dosad objavila tri albuma: Djeca, Jesen i Tišina. Debitantski album Djeca iz 2013. izazvao je pozitivne reakcije publike i kritike, a EP Jesen izdan 2014. potvrdio je očekivanja proširivši zvučnu sliku.
Sara RenarTreći album Tišina dobio je najveće ocjene i publike i kritike, koja ga uvrštava među deset najboljih albuma u 2016. godine. Svojom glazbom Sara Renar vješto izmiče strogoj žanrovskoj opredijeljenosti. Godine 2014. nominirana je za nagradu Porin u kategoriji novoga izvođača godine. Slijedile su brojne nagrade, a 2015. godine osvaja Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu. Po struci diplomirana arhitektica surađivala je s umjetničkim kolektivom Montažstroj, kolektivom SKROZ te s Trećim programom Hrvatskoga radija u emisiji eksperimentalne glazbe Ars Acoustica i projektu Rođendan umjetnosti.
Redatelj je Danko Volarić, producent Neven Domljan, glazbeni producent Saša Wozdecky, tajnica redatelja Svjetlana Zubčić, asistent redatelja Matko M. Švarc, scenograf Igor Juras, grafički dizajner Damir Brčić, autor glazbene špice i glazbenih najava Ante Gelo, dizajnerica rasvjete Ana Matičević, kostimografkinja Nataša Svekler, a voditelji su Iva Šulentić i Ivan Vukušić. Urednica emisije je Snježana Nožinić.

Foto: Press – Božidar Prezelj za HRT