fbpx

Prijenos humanitarne akcije Zajedno za glazbenu

Zajedno za glazbenu

U ponedjeljak, 21. lipnja 2021. godine s početkom u 20.45 sati na programu HRT – HR2 je prijenos humanitarne akcije Zajedno za glazbenu.

Zajedno za glazbenu

– U organizaciji HRT-a, uz suradnju s HDS-om i HGU-om 21. lipnja ćemo na zagrebačkom Prisavlju slaviti glazbu na Prvom programu HTV-a te Drugom programu Hrvatskog radija. Koncert će ujedno biti i glavni događaj prvog dana humanitarne akcije #zajednozaglazbenu kojom želimo pomoći svim polaznicima GŠ Frana Lhotke u Sisku i Petrinji. Učenici glazbene škole, mladi ljudi koji tek otkrivaju svijet glazbe, organizirajući koncerte pred svojom školom nekoliko dana nakon velikog potresa, pokazali su nam što znači voljeti glazbu te kako znaju da glazba u njihovom gradu ne smije utihnuti – poručuju s HRT-a.

Velikim koncertom Zajedno za glazbenu na Svjetski dan glazbe glazbenici iz cijele Hrvatske još jednom će posvjedočiti kako je glazba najljepši način da podijelimo radost, učinimo nešto dobro i budemo zajedno za glazbenu i sretniju budućnost Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku i Petrinji.

– Humanitarnim koncertom oni veliki, stariji i poznati glazbenici zahvalit će mladim ljudima iz Siska i Petrinje na najljepši način: izvodeći glazbu za njih! Dakako, u humanitarne svrhe s ciljem da potaknu sve nas da telefonskim pozivom osiguramo novac za kupnju instrumenata koji su im potrebni. Znamo da vrijeme pandemije nije bilo sklono glazbenicima ali i ovaj put žele svoju umijeće, ljubav i vrijeme darovati djeci. Svojim nastupima reći će nam što znači živjeti glazbu, voljeti glazbu i pomoći glazbom. Pomoći će mnogi, zapravo svi kojima smo uputili poziv za koncert. Na velikoj sceni na Prisavlju s nama će biti Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog, bend pod ravnanjem Nikše Bratoša, a uživat ćemo u izvedbama Vanne, Renate Sabljak, Josipe Lisac u suradnji s bendom “Hladno pivo”, Vokalnog ansambla L.I.P.E iz Siska, Tereze Kesovije, Zsa Zsae i Hilsona Mandele, Albine Grčić, Massima, Ervina Baučića, Gibonnija, Petrita Çekua, Damira Urbana i 4, Nene Belana, te bendova Psihomodo Pop, Detour i Hladno pivo. Svoj glazbeni pozdrav poslat će nam iz Splita Doris Dragović, Zorica Kondža, Tedi Spalato i Ante Gelo, iz Osijeka Pero Galić, Goran Bošković, Nera Mamić, Kruno Dražić, Šima Jovanovac, Drago Laban, Branimir Jovanovac, Franjo Sarić, iz Dubrovnika klapa Kaše, Silente, Dora Kamber i Pero Škobelj, iz Pule Bruno Krajcar, Alen Vitasović, Edi Maružin, Gabi Galanta, a Olja Dešić i Vlado Simčić Vava okupili su riječke rockere svih generacija koji će zajedničkom izvedbom pjesme “Ajmo, Rijeka” poslati glasan poziv zajedno za glazbenu školu, zajedno za nove mlade ljude iz GŠ-a koji će nam se pridružiti na koncertu – zaključuju s HRT-a.

Zajedno za glazbenu

Majstor rasvjete: Marko Foretić
Režija: Tihomir Žarn
Scenografija: Igor Juras
Voditelji: Duško Ćurlić i Ivan Vukušić

Foto: Press