fbpx

Zbog epidemiološke situacije otkazan ZeGeVege festival

Zagreb…

Prijatelji životinja umjesto ZeGeVege festivala spremaju online događanja i zanimljivosti u središtu Zagreba

ZeGeVege– S velikim entuzijazmom prionuli smo pripremama za ZeGeVege festival koji svojom pozitivnom energijom te jedinstvenim edukativnim i zabavnim programom privlači nekoliko desetaka tisuća posjetitelja i nezaobilazna je turistička atrakcija ne samo Zagreba već i Hrvatske. No zbog kontinuiranog pogoršanja epidemiološke situacije i nakon konzultiranja sa stožerom civilne zaštite, zaključili smo da je, i uz najbolju volju, fizički nemoguće osigurati poštovanje svih epidemioloških mjera kako bi ZeGeVege bio potpuno siguran za velik broj sudionika koji u dva dana pohrle na glavni zagrebački trg. Stoga smo morali donijeti tešku odluku da se ovogodišnji ZeGeVege festival, nažalost, ipak neće održati – izjavili su Prijatelji životinja.
Udruga Prijatelji životinja, organizator popularnog ZeGeVege festivala koji se trebao održati 11. i 12. rujna 2020., izvijestila je da zbog nemogućnosti ispunjavanja protuepidemijskih mjera sa žaljenjem otkazuje ovaj mnogima omiljen dvodnevni festival održivog življenja. Iz Prijatelja životinja najavljuju da će u dane predviđene za ZeGeVege na istome mjestu, zagrebačkom Trgu bana Jelačića, sve zaljubljenike u prava životinja, bogatstvo veganske prehrane, čist planet i zdrav duh i tijelo počastiti iznenađenjem. Prijatelji životinja umjesto ZeGeVege festivala spremaju online događanja i zanimljivosti u središtu Zagreba.
ZeGeVege festival održivog življenja dio je međunarodne manifestacije Veganmania koja se, osim u Zagrebu, održava u Beču, Münchenu i u još 15 drugih europskih gradova. Zbog pandemije novog koronavirusa organizatori su morali otkazati slična događanja i u drugim europskim gradovima.
S obzirom na mnogo uloženog vremena u organizaciju, Prijateljima životinja teško pada otkazivanje ZeGeVegea koji se ove godine trebao održati 13. godinu zaredom. No unatoč teškoj godini, žele i dalje širiti pozitivu i zalagati se za pravedniji i ljepši svijet za sva živa bića.
Stoga pozivaju sve da se na www.veganopolis.net prijave na Vege izazov, a da na www.prijatelji-zivotinja.hr prate najave iznenađenja koja spremaju u srcu Zagreba 11. i 12. rujna, kao i najave raznih online aktivnosti koje za te dane pripremaju na svojim Facebook-stranicama.

Foto: Press