Ljubav se ne kupuje!

Hrvatska…

15. lipnja udruge za zaštitu životinja iz svih krajeva Hrvatske predstavljaju svoj rad

Ljubav– Ljubav se ne kupuje, poznato je oduvijek, a najiskrenija i bezuvjetna ljubav često je ona koju dobivamo od naših dlakavih četveronožnih prijatelja. Bez obzira jeste li ju već našli ili ju tek trebate pronaći, 15. lipnja 2019. od 8 do 16 sati navratite na zagrebački Trg bana Jelačića gdje će se predstaviti udruge članice Mreže za zaštitu životinja koje će sa sobom povesti neke od svojih štićenika koji trebaju udomljenje – pozivaju organizatori.
Mreža za zaštitu životinja projekt je udruge Prijatelji životinja i okuplja više od 50 udruga za zaštitu životinja iz cijele Hrvatske koje djeluju sa zajedničkim ciljem: promicanje udomljavanja umjesto kupnje kućnih ljubimaca, odgovorno skrbništvo, mikročipiranje pasa, trajna sterilizacija i dosljedna provedba Zakona o zaštiti životinja.
LjubavUdruge članice Mreže za zaštitu životinja u svojim sredinama prepoznate su kao jedine kojima se građani obraćaju kada treba spasiti napuštenu životinju i zbog toga je njihov ukupni doprinos svojim zajednicama još i veći, posebno kada imamo na umu da one svoj posao obavljaju na volonterskoj bazi. Rezultat njihova izvanrednog rada su stotine tisuća volonterskih sati i tisuće spašenih životinja koje članice Mreže predano spašavaju s ulica, polja, šuma, odvodnih kanala te ih liječe, steriliziraju i udomljavaju.
Mreža za zaštitu životinja poziva građane da posjete ovo događanje s jasnom porukom davanja prednosti udomljavanju pasa i mačaka naspram kupnje životinja, i da tako daju svoju podršku. Tamo će moći porazgovarati s predstavnicima udruga, doznati kakva su njihova iskustva, družiti se sa psima te na njihovim štandovima pronaći zanimljive i edukativne sadržaje. Od članica Mreže za zaštitu životinja može se saznati sve o važnosti propisivanja trajne sterilizacije i provedbe kontrole mikročipiranja pasa, što naši gradovi (ne) čine za životinje, te kako svatko može pomoći uličnim mačkama i sudjelovati u zaštiti životinja općenito.

Foto: Press