fbpx

Kazališni sat već četvrt stoljeća na sceni

Split…

Kazališni sat

Kazališni satU Gradskom kazalištu mladih Split svečano je izvedena predstava ‘Kazališni sat‘. Riječ je o najdugovječnijoj splitskoj predstavi koja neprekidno igra već četvrt stoljeća i koja je ove sezone izvedena čak petstoti put.
Svečanu izvedbu sudjelovanjem u predstavi uveličali su i članovi prijašnjih postava. Tako su na pozornici zaigrali i Ivan Baranović, Trpimir Jurkić i Filip Radoš, a na samom kraju, publici se poklonio i Vladimir Davidović.
Kazališni sat – ‘pedagoška mnogočinka u jednom činu ‘ tj. dramska predstava o tome kako nastaje – dramska predstava, kazališno je odgojila mnoge generacije mladih kazališnih gledatelja. Izvedena je na gotovo svim značajnim festivalima u regiji, gostovala je u mnogim gradovima, selima, na otocima…
Tekst predstave, nastale u ratnom periodu uz mnogo entuzijazma, praizvedene 14. svibnja 1992., potpisuje Jasen Boko, a režiju Vanča Kljaković.
Kazališni satTrenutno u Kazališnom satu igraju Nada Kovačević, Vinko Mihanović, Ivo Perkušić, Siniša Novković i Bojan Brajčić, a u prvoj glumačkoj postavi bili su Vladimir Davidović, Franko Strmotić, Filip Radoš, Trpimir Jurkić i Nada Prodan, sada Kovačević, koja je jedina odigrala sve izvedbe ove predstave.
Od premijere do danas u predstavi su igrali mnogi glumci, a uz već spomenute tu su još i Boris Ugrin, Lenko Blažević, Josip Zovko, Slavko Sobin, Ivan Baranović i Jasen Boko, koji se neplanirano pojavio se u jednoj izvedbi.
Publika je dugim i snažnim pljeskom nagradila kvalitetu i dugovječnost predstave, a nakon izvedbe, kolege, glumci i prijatelji kazališta, puni dojmova prepričavali mnoge anegdote i dogodovštine do kasno u noć.

Foto: Press