fbpx

Mia Dimšić održala prvi samostalni koncert

Lisinski…

Prekrasnim koncertom u Lisinskom Mia Dimšić opravdala status najbolje mlade izvođačice u 2016. godini

Mia DimšićSinoć je u Maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski svoj prvi samostalni koncert održala sve popularnija kantautorica Mia Dimšić. Mlada Osječanka pred ispunjenom dvoranom pokazala je kako je pred njom svjetla budućnost u kojoj će ostaviti važan trag na domaćoj sceni te opravdala status najbolje nove izvođačice 2016. godine koji joj je dodijelila Hrvatska diskografska udruga, a prepoznala direkcija KD Vatroslava Lisinskog na čelu s ravnateljem Draženom Siriščevićem, podarivši Miji čast da svoj prvi samostalni koncert održi upravo u hramu hrvatske glazbe.
Koncert je započeo u 20.30 sati izlaskom benda i neodoljivo simpatične Mije na pozornicu. S prvim odsviranim taktovima bilo je jasno da posjetitelje očekuje sjajna večer ispunjena dobrom glazbom i jakom emocijom koja se u Mijinom glasu osjetila na prvoj pjesmi, ‘Budi mi blizu’, ujedno i prvom singlu kojim se Mia predstavila hrvatskoj publici. Da ju publika odlično prihvaća pokazalo se već na drugoj pjesmi, ‘Slobodna’, gdje su se Miji i bendu priključili i glasovi iz publike. Koncert je u tom trenutku poprimio put koji je sljubio Mijine vrhunske interpretativne sposobnosti, genijalnu svirku pratećeg benda i publiku koja je tu sinergiju osjetila i kroz cijeli koncert upijala pozitivnu atmosferu kojom je Lisinski bio ispunjen.
Mia DimšićUz već spomenute ‘Budi mi blizu’ i ‘Slobodna’, publiku je oduševio Mijin novi singl ‘Sanjaj me’, pokazavši kako je opravdano već u prvim danima nakon objavljivanja osvojio hrvatski eter. U obradama hitova ‘Jolene’, ‘Billie Jean’ ili ‘All of me’, odjevenih u novo, Miji svojstveno, ‘country ruho’ mogao se čuti puni potencijal mlade pjevačice kojoj niti jezična barijera ne predstavlja prepreku u interpretaciji. Posebno emotivan trenutak večeri bila je izvedba pjesme ‘Sve smo mogli mi’ u gitarskoj pratnji fenomenalnog Ante Gele, a sam vrhunac koncerta dogodio se izvedbom jednog od najvećih hitova 2016. godine, ‘Život nije siv’ za koji je Mia napisala tekst i glazbu pokazujući dugo neviđen autorski potencijal.
Odlična svirka pratećeg benda predvođenog klavijaturistom Zvonimirom Glibušićem, s Nenadom Dujmićem na gitari te sjajnom ritam sekcijom uz Darija Hleba na basu i Danijela Peršića na udaraljkama dodatno je naglasila Mijine vokalne sposobnosti. Miji i bendu se na koncertu pridružio virtuozni gitarist Ante Gelo koji je za ovu priliku okupio i gudački kvartet, podarivši na taj način publici neponovljivu glazbenu kombinaciju koja se pokazala kao pun pogodak. Zvučnu sliku zaokružili su odlični prateći vokali, Domagoj Pavin i Franciska Perković iz grupe Emanuel. Mijin produkcijski tim predvođen Branimirom Jovanovcem – Banijem i Damirom Bačićem okupivši ove sjajne glazbenike pokazao je potpuno razumijevanje Mia Dimšićnjenog glazbenog senzibiliteta. Razina muzikalnosti bila je na zavidnoj razini, u rangu sa svjetskim imenima country glazbe, ispunjena emocijom i sjajnim tehničkim izvedbama nošenim neodoljivo emotivnim i šarmantnim Mijinim vokalom.
Mlada pjevačica na pozornici je zasjala u čarobnoj haljini, a osim izgledom i vokalnim sposobnostima, publiku je osvojila iznimno simpatičnim komentarima između pjesama, naglasivši kako se njeni snovi upravo u tom trenu ostvaruju. Zahvalila se publici na podršci te koncert zaključila iznimnom izvedbom svima poznatog hita ‘What a wonderful world’, da bi ju publika pozvala na bis i još jednu izvedbu pjesme po kojoj je i sam koncert nosio naziv, ‘Život nije siv’.
Mijin koncert sinoć je pokazao kako je u njenom slučaju to potpuna istina te najavio rađanje istinske miljenice domaće publike s potencijalom statusa prave regionalne zvijezde.

Foto: Press