Velika državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u Savudriji
By redakcija On 9 srp., 2020 At 08:30 AM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Igre mladih…

Plazma– Plazma Sportske igre mladih jedna su od rijetkih sportskih manifestacija koja je ove godine uspjele nastaviti svoju sezonu i koja će održati i državne završnice u svim sportskim disciplinama. Sigurnost djece nam je na prvom mjestu kao i želja da im ispunimo mogućnost da se natječu za svoje zaslužene medalje – istaknuo je Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.
Kamp Veli Jože u Savudriji bio je domaćin dvije smjene velike državne završnice Plazma Sportskih igara mladih u graničaru, atletici, stolnom tenisu i odbojci na pijesku. Igre su svoju sezonu započele već u siječnju, razigravanjem turnira u 10 sportskih disciplina, a najbolji među njima osigurali su svoja mjesta na velikoj državnoj završnici. Djeca su u Savudriji po puna 3 dana, uz natjecanja, uživala u edukacijskim aktivnostima, druženju i neizostavnom kupanju.
PlazmaU sklopu državne završnice provodile su se i edukativne kampanje u sklopu projekta ”Youth Sports fair Chance” koji Igre provode u sklopu Erasmus+ sport programa sufinanciranog od Europske komisije.
Sva događanja Plazma Sportskih igara mladih organiziraju se u skladu s preporukama HZJZ i Civilnog stožera HR, tako da se svim sudionicima u Savudriji redovito mjerila tjelesna temperatura, provodila dezinfekcija i organizirali boravak i natjecanja na otvorenom.
Plazma Sportske igre mladih ove godine okupit će više od 70.000 natjecatelja koji su se od siječnja natjecala u deset sportskih disciplina. U protekle 24 godine, Igre su u svom sustavu okupile više od 1.700,000 djece i mladih.
Nakon održane državne završnice u Savudriji, drugi dio velike državne završnice održat će se u Splitu, sredinom srpnja kada slijedi veliko finale Coca-Cola Cupa za dječake i djevojčice. Igre od ove godine u suradnji s UEFA organiziraju aktivnosti usmjerene na promociju ženskog nogometa. Uz Coca-Cola Cup, Split će ugostiti i najbolje mlade sportaše Kinder turnira u košarci, odbojke, šaha, Hrvatska pošta turnira u tenisu i HEP turnira u rukometu.

Foto: Press

comment closed