fbpx

RK Lokomotiva Zagreb slavi rođendan!

65 uspješnih sportskih godina…

Lokomotiva ZagrebRukometni klub Lokomotiva Zagreb, jedan od naših najtrofejnijih hrvatskih ženskih rukometnih klubova proslavit će 65 godina postojanja i djelovanja prigodnim programom i druženjem s građanima Zagreba u subotu 1. veljače na Cvjetnom trgu, gdje će od 11 do 12 sati uz podršku popularnih igračica proslaviti ovaj važan jubilej.
Popularne Lokosice će tijekom rođendanske proslave na Cvjetnom trgu građanima i svojim vjernim navijačima dijeliliti klupske poklone i ulaznice za utakmicu osmine finala Kupa pobjednika Kupova koju igraju dan kasnije s norveškom ekipom Byasen Trondheim, u nedjelju 2. veljače 2014. sati u Sportskoj dvorani Trešnjevka u 15,30 sati.
– U 65 godina postojanja RK Lokomotiva Zagreb kontinuirano ostvaruje vrhunske rezultate od svog osnutka 1949. godine u svim dobnim kategorijama.

Bubalo Klaudija

Klaudija Bubalo

Valja naglasiti da naš klub nikada nije bio  drugoligaš.  Unutar kluba aktivno djeluje preko 400 djevojaka koje započinu rukometne korake već u prvom razredu osnovne škole, a u velikom su broju igračice RK Lokomotiva Zagreb rukometne reprezentativke u seniorskom, juniorskom i kadetskom uzrastu. Na to smo u klubu jako  ponosne – naglašava Klaudija Bubalo, direktorica Rukometnog kluba Lokomotiva Zagreb i jedna od naših ponajboljih rukometašica svih vremena.
– Uz ovaj važan jubilej i s predstojećim događanjem na Cvjetnom trgu s kojim započinjemo obilježavanje 65 godina našeg djelovanja, želja nam je vratiti publiku na tribine utakmica ženskog rukometa! Vrijeme je da se u gradu Zagrebu, ali i u Hrvatskoj,  posveti više pozornosti ženskom sportu koji je u jednakoj mjeri atraktivan i dinamičan za navijače kao i muški – zaključuje Bubalo, uz poziv svim građanima da se pridruže rođendanskoj proslavi Lokosica i podrže ih dan kasnije u europskim izazovima.
Inače, Rukometni klub Lokomotiva Zagreb utemeljen je 1. veljače 1949. godine. Klub je  kroz godine postao jedan od najboljih u ostvarenju sportskih rezultata u ženskom rukometu kako u Zagrebu, tako u Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji.
Lokomotiva ZagrebNajtrofejniji zagrebački ženski rukometni klub u svoje 64 godine postojanja može se podičiti nizom trofeja i zapaženih rezultata na domaćem i međunarodnom planu. Za vrijeme bivše Jugoslavije, Lokomotiva je 11 puta osvajala državno prvenstvo te osam puta Kup. U tom su razdoblju najveći uspjesi na međunarodnom planu bila finala Kupa prvaka Europe 1975. i Kupa pobjednika kupova 1980.  godine.
Za vrijeme Jugoslavije, točnije 1974. godine, Lokomotiva je proglašena najboljom ženskom rukometnom ekipom Jugoslavije. U doba neovisne Hrvatske, Lokomotiva se može podičiti dvama osvojenim prvenstvima (1992. i 2004.) i trima Kupovima Hrvatske (1992., 2005., i 2007.) Od međunarodnih uspjeha, najveći su bili osvajanje Kupa IHF-a 1991. godine te dva finala Kupa pobjednika kupova (1996. i 1998.). Zbog mnoštva uspjeha koje je klub kroz godine nizao, stigla su i zaslužena priznanja. Rukometni klub Lokomotiva Zagreb 1991. godine primio je nagradu ‘Franjo Bučar’, najviše priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značaja za razvoj sporta u Republici Hrvatskoj. Lokomotiva je također pet puta primila nagradu za najbolju žensku ekipu grada Zagreba.

Foto: Press Scena.hr