fbpx

Prvenstvo Hrvatske: Dominik Družeta uzeo četvrto zlato

Podsused…

JudoJučer održano prvenstvo Hrvatske za judaše i judašice u seniorskoj kategoriji okupilo je u Podsusedu 152 judoke iz 37 klubova iz cijele države. Bilo je vrlo zanimljivo i uzbudljivo, uz nekoliko iznenađujućih rezultata.
U prve dvije kategorije judašica (do 48 kg i do 52 kg) slavile su članice JK Panda, Matea Behin i Matea Brletin. Finale kategorije do 57 kg donio je borbu Tihee Topolovec (AJK Student) i Tene Šikić (JK Zagreb), europskih medaljašica u kategoriji mlađih seniorki u protekle dvije godine. Slavila je Topolovec i još jednom pokazala kontinuitet napretka.
Zlato za JK Zagreb zato je došlo u kategoriji do 63 kg, gdje je slavila Lucija Babić, dok je u kategoriji do 70 kg zlatna bila Mia Mihovilović (JK Kaštela), pobijedivši u finalu Maju Blagojević (JK Zagreb). U dvije posljednje kategorije najviše razloga za veselje imao je JK Pujanke jer je Katarina Marasović (do 78 kg) uzela zlato, a preko 78 kg status favoritkinje, ispred Zrinke Miočić (JK Pujanke), opravdala je Ivana Šutalo (JK Dubrovnik).
Dominik DružetaU muškoj konkurenciji favoriti Bernard Azinović (do 60 kg, JK Zagreb) i Marko Drašković (do 66 kg, JK Pinky) opravdali su očekivanja svojih navijača. Još jedno zlato za JK Zagreb stiglo je preko Dominika Sumpora (do 73 kg), a Dominik Družeta je uzeo četvrto zlato zaredom u kategoriji do 81 kg.
JK Lika Zagreb uzeo je zlato, srebro i jednu broncu u kategoriji do 90 kg. I to redom, Denis Beljić, Mihael Topolovec i Josip – Mihael Međugorac. Istu stvar napravio je AJK Student u kategoriji do 100 kg. Zlatni je bio Marko Kumrić, a iza njega Josip Tenžera i Luka Miloš.
Najveće iznenađenje došli je u kategoriji preko 100 kg, gdje je prvo ime bio Zlatko Kumrić (AJK Student).
– Podcijenio sam protivnika, obilo mi se to o glavu i pao. Dogodi se. Naučit ću iz toga i idemo dalje – izjavio je Kumrić nakon poraza od, kasnije srebrnog, Luke Ivančevića (JK Lika Zagreb), nakon čega je osvojio broncu. Zlato je uzeo Ivan Čović (Zagrebačka Judo Škola).

Foto: Press