SEEMO u posjetu Hrvatskoj povodom zabrinjavajućeg stanja u medijima
Piše: redakcija On 20 lip., 2016 At 12:59 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Zagreb…

Misija vodećih organizacija za zaštitu medijskih sloboda stiže u posjet Hrvatskoj

SEEMO– U sklopu posjeta, od 21. do 23. lipnja, članovi misije sastat će se sa vlasnicima privatnih medija, urednicima, stručnjacima koji pokrivaju medijsku problematiku te novinarima koji su bili fizički napadnuti ili su doživjeli ozbiljne prijetnje. Predviđen je susret s predsjednicom RH i ministrom kulture u tehničkoj vladi, kao i predstavnicima novinarskih udruženja i drugih nevladinih organizacija – kažu u misiji.
Misija Medijske organizacije jugoistočne Europe (SEEMO) s predstavnicima Europske federacije novinara (EFJ), OESS-a, Reportera bez granica (RSF), Europskog centra za tisak i slobodu medija i Međunarodnog novinarskog instituta (IPI), dolazi ovoga tjedna (21. – 23.6.) u trodnevni posjet Hrvatskoj povodom zabrinjavajućeg stanja u hrvatskim medijima. Ovo je prvi puta da je istovremeno toliko različitih organizacija koje pokrivaju medijske slobode i pravo novinara u zajedničkom posjetu Hrvatskoj.
Članovi misije su Renate Schroeder iz Europske federacije novinara, Jane Whyatt iz Europskog centra za tisak i slobodu medija, Scott Griffen iz Međunarodnog novinarskog instituta, Deniz Yazici iz OESS-a, Dr. Rubina Moehring iz Reportera bez granica te Boris Bergant i Oliver Vujović iz organizacije koja vodi misiju – SEEMO.
Misija će nakon trodnevnog posjeta Hrvatskoj sastaviti izvještaj o stanju slobode medija u Hrvatskoj. Inače, za SEEMO je ovo peta misija koju vodi u Hrvatsku od 2000. godine, ali prvi put je uključen ovako velik broj predstavnika vodećih organizacija za slobodu medija u Europi.

Foto: Press

comment closed