fbpx

Zvonimir Franić Fran: Ostvario sam svoj san!

Za portal Scena.hr…

Predstavljamo novo glazbeno ime na sceni

Zvonimir Franić FranZvonimir Franić Fran (24) ima dvije velike ljubavi – frizerstvo i pjevanje. Vlasnik je uspješnog frizerskog salona u Zagrebu, a  sad mu se ostvario san jer je snimio svoju prvu pjesmu ‘Poljubi me i idi‘.

Scena: Snimili ste svoju prvu pjesmu ‘Poljubi me i idi’ s kojom ćete se pokušati probiti na glazbenom  tržištu.   
Tako je, ostvario se moj san –  snimio sam svoju prvu pjesmu! Kad smo je radili imali smo u vidu mlađu publiku koja voli plesnu pop glazbu! Pjesma ‘Poljubi me i idi’ ima taj plesni ritam, zarazni refren i poruku u kojoj se malo tko neće prepoznati… čak i slušatelji srednjih, pa i starijih generacija. Mišljenja sam da će se pjesma i njima približiti

Scena: Je li vas pomalo strah neuspjeha?
Iskreno i ne. Najgore što mi se može dogoditi je da me publika ne prihvati, a ja sam tu nemoćan. No ohrabrujuće je da na mojoj službenoj stanici na Facebooku dobivam puno poruka potpore, pa vjerujem da se to ipak neće dogoditi. Za mene je veliki uspjeh činjenica da sam se odvažio taj korak ispunjenja sna napraviti sam. Lijepi je osjećaj što radim posao frizera koji također volim, u kojem sam jako uspješan, pa je iščekivanje glazbenog uspjeha ili neuspjeha puno lakše. Sretan sam što moja egzistencija ipak ne ovisi o glazbenoj karijeri.

Zvonimir Franić FranScena: Planirate li nastupati po klubovima?  
Ja sam jako temeljit u onome što radim, pa tako i svoj repertoar pripremam temeljito i bez velike nervoze. Kad procijenim da sam spreman, logično je da ću za početak krenuti put klubova – to je jedini pravi put na kojem se uči scenski zanat i osjeća bliska reakcija publike.

Scena: Što su vam roditelji rekli kad ste im najavili svoje planove za glazbenu karijeru?
Joj, to je bila jako smiješna situacija. Kako živim u Zagrebu, a moji roditelji u Metkoviću otputovao sam kući kako bih razgovarao sa svojim najbližima u želji da im kažem svoju odluku da se upuštam u još jedan životni izazov. No kako sam ja svoj dolazak najavio sa zagonetnom formulacijom – moramo razgovarati, oni su ta dva dana panično mozgali što bi to moglo biti… U igri su bile razne kombinacije: od ženidbe pa do neplaniranog očinstva…haha. Kad su napokon čuli o čemu se radi, laknulo im je jer su znali da je to moja velika želja još od djetinjstva.

Scena: Kakvo ste imali djetinjstvo?
Sretno, i po meni puno drugačije nego što je djetinjstvo današnjih klinceza i klinaca. Više smo se igrali u kvartu, na ulici, družili se … pjevali po parkovima. Kad bi bilo moguće rado bih današnje online klince poveo sa sobom u te dane moje djetinje bezbrižnosti!

Zvonimir Franić FranScena: Zašto ste krenuli u glazbene vode?
Još dok sam bio dijete imao sam dvije velike ljubavi: frizerstvo i pjevanje. Kao klinca često bi me se vidjelo s mikrofonom u ruci i nije bilo rođendanske zabave gdje ja nisam zabavljao ekipu. Sazrijevao sam u vrlo kreativnoj obitelji. Tata je obožavao svirati gitaru, a mama jako dobro crta i barata škarama. Od oca sam pokupio glazbenu crtu, a od mame frizersku. Ona i danas frizira mog oca, iako nije frizerka jer on vjeruje samo njezinim frizerskim kreacijama..haha. No kako sam iz malog grada gdje nije bilo puno izbora i mogućnosti za daljnje školovanje, odlučio sam upisati srednju frizersku školu jer je smo se u obitelji složili da bi to mogao biti dobar put za moju daljnju egzistenciju, a uz to i izuzetno kreativan. Frizerstvo je krenulo izvan svih očekivanja, dok je pjevanje ostalo moja velika želja koje sam ove godine čvrsto odlučio ostvariti. Puno radim na sebi, ali ništa mi nije teško. Snalazim se odlično i uživam…

Scena: Tko vam je uzor u glazbi?
Glazbeni uzori su mi Justin Timberlake, Michael Jackson, a volim poslušati i Justina Biebera!

Scena: Planovi…?
Iskreno, ne opterećujem se previše. Razmišljanjem što će mi donijeti pjevačka budućnost. Trenutno sam sretan što sam ostvario svoj veliki san. Uživam u mojoj prvoj pjesmi i spotu, a vrijeme će pokazati hoće li oni opravdati svu moju ljubav, vrijeme i novac koji sam uložio u njihovu realizaciju.

Foto: Goran Matijašec, Denis Butorac