Humanost: Ekonomistica iz Antunovca pomaže napuštenim životinjama!
By Gordana Malašić Lazić On 4 svi., 2013 At 04:48 PM | Categorized As Kućni ljubimci, Ljubimci | With 0 Comments

Lina (1)

– Prvog psa udomila sam 1998. godine. Mog Bonija. Uvijek sam voljela životinje i kad sam ih vidjela na ulici napuštene, jadne, gladne i bolesne, odlučila sam bar privremeno maknuti s ulice napuštene pse i mace te im pružiti dom do udomljenja – ispričala nam je Sandra Gajnok. Ekonomistica iz Antunovca udomila je 30 pasa, a trenutno je na njezinoj skrbi devet pasa, dvije mace, tri zeca, tri kornjače i tri ribice.

Micika (1)

–  U našem suživotu ima puno lijepih trenutaka i puno igre. To i meni pomaže da smanjim stres. Ali nažalost ima i tužnih trenutaka kad  unatoč borbi i trudu izgubimo bitku za njihov život. A najsretniji trenuci su kad im nađemo prave udomitelje. Nažalost svaki dan je sve više ostavljenih životinja – nastavlja Sandra. Troškove za hranu ekonomistica većinom podmiruje sama. Azil Osijek i Udruga 9 života joj povremeno pomažu svojim donacijama te snose troškove liječenja i čipiranja. Sandra se ovim putem zahvaljuje mesnici Ravlić koja joj također pomaže.

Pia i Mia–  I većina ostalih volontera troškove hrane podmiruju iz vlastitih sredstava jer su donacije na žalost rijetke i nedostatne. Svi psi koji su kod mene tijekom dana borave u ograđenom dvorištu, idu dva puta na dan u šetnju, a noću spavaju u boksevima. Unatoč svemu,  bez njih, moj bi život ne bi bio potpun. I nadam se da će ova priča potaknuti ljude da se više angažiraju i da se poveća broj privremenih udomitelja. Jer je svaki život važan, a kad znaš da si nekome pomogao imaš osjećaj da je cijeli svijet tvoj – istaknula je Sandra koja je apelirala na buduće vlasnike ljubimaca.

Pia

–  U Hrvatskoj ima samo pet skloništa za životinje koji ne ubijaju pse nakon proteka roka od 60 dana, svi ostali ubijaju pse, a neki čak i prije nego prođe zakonski rok. Zato mi volonteri potičemo kastraciju mačaka i pasa. Slažemo da to nije prirodno, ali nije prirodno niti da jadne životinje ugibaju po ulicama gladni, bolesni ili pod kotačima. Ljudi u Hrvatskoj nikako da shvate da je kastracija bezbolnije rješenje za sve. Zato apeliramo na sve one koji će ovo pročitati da razmisle ako žele nabaviti kućnog ljubimca –  imaju li uvjete za držanje ljubimca, da spase život napuštenima, a ne da ga kupuju i time potiču iskorištavanje. I psi i mace su živa bića – objasnila je Sandra.

comment closed