fbpx

Prijatelji životinja: Prijatelju, ispričaj moju priču!

Zagreb…

Predstavljanje nove knjige dirljivih osobnih priča koje su nadahnute životinjama u ljudskim životima

Prijatelji životinjaUdruga Prijatelji životinja i čakovečko sklonište za životinje pokrenuli su prije nekoliko godina projekt pod nazivom ‘Prijatelju, ispričaj moju priču‘, a rezultat je istoimena knjiga priča, dirljivih ispovijesti o životinjama koje su promijenile ljudske živote. Predstavljanje knjige, u izdanju nakladnika Dvostruka duga i udruge Prijatelji životinja, održat će se u četvrtak 18. lipnja 2015. u 18,30 sati u prostorijama Udruge, Jurišićeva 25, Zagreb. O knjizi će govoriti Aleksandra Hampamer, urednica knjige, i neki od 47 autora dojmljivih priča. Nakon kratke prezentacije knjige nastavit će se druženje uz vegansku zakusku.
Knjiga je nadahnuta Tysonom, tužnim, starim i sijedim psom udomljenim iz čakovečkoga skloništa za životinje. Pismo njegove udomiteljice nakon njegove smrti o tome kako joj je Tyson trajno promijenio život nadahnulo je projekt ‘Prijatelju, ispričaj moju priču’. U projekt su se Prijatelji životinjauključili mnogi ljudi šaljući ispovijesti o svojim životinjskim prijateljima koji su obogatili, iscijelili, promijenili i uljepšali njihove živote. Priče u ovoj knjizi pokazuju da ljubav ne poznaje granice vrste.
Knjiga objedinjuje priče o životinjama koje su svojom privrženošću i širokom lepezom osjećaja oplemenile ljudske živote i potaknule pitanja o tome zašto su životinje danas još uvijek toliko potlačene, iskorištavane i zlostavljane. Autori priča opisuju svoj put prema životinjama ili svojem životinjskome prijatelju koji im je oplemenio život, iscijelio ih i učinio ih boljom osobom. Čitajući osobna iskustva autora čitatelji će biti nadahnuti na razmišljanje o vlastitom odnosu prema životinjama, o tome da su one svjesna i osjećajna bića i, jednako kao i ljudi, vole slobodu te se raduju ljubavi, nježnosti, igri i životu.
Sva dobit od prodaje knjiga bit će usmjerena čakovečkom skloništu za životinje i udruzi Prijatelji životinja. Stoga ova knjiga može promijeniti naš pogled na životinje, ali im i izravno pomoći.

Foto: Press