5. VegeSajam na Trgu bana Jelačića!
Piše: redakcija On 28 svi., 2015 At 07:49 PM | Categorized As Kućni ljubimci, Ljubimci | With 0 Comments

Zagreb…

VegeSajamVegeSajamU utorak 2. lipnja 2015. godine od 9,00 do 19,00 sati, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, Prijatelji životinja održavaju 5. VegeSajam. Cilj je ovoga sajma upoznati građane i turiste s ponudom i prednostima zdravih, bezmesnih jela i proizvoda domaćih proizvođača i dobavljača.
5. VegeSajam specifičan je po tome što će se na njemu predstaviti i nositelji V-oznake. V-label, europska vegetarijanska oznaka, jedinstvena je oznaka kvalitete koju Europska vegetarijanska unija (EVU) dodjeljuje već 20 godina. Primarni joj je cilj omogućiti potrošačima jednostavno prepoznavanje proizvoda bez sastojaka životinjskog podrijetla, kao i mjesta na kojima takve proizvode mogu konzumirati. V-oznaka i u Hrvatskoj postaje sve popularnija i primamljiva sve većem broju proizvođača i kupaca.
VegeSajamVegeSajam privlači mnoge građane zanimljivostima, ali je i edukativan. Najvažniji zdravstveni razlog za bezmesnu prehranu je prevencija raznih oboljenja poput raka, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i pretilosti. Danas svaki drugi građanin Hrvatske umre od kardiovaskularnih bolesti, što se moglo u više od 90 posto slučajeva spriječiti pravilnim načinom prehrane. Također, sve je više ljudi koji iz suosjećanja prema životinjama odbacuju namirnice životinjskog podrijetla, a i sve je više alarmantnih pokazatelja koliko mesna industrija utječe na potrošnju dragocjenih prirodnih resursa i zagađenje okoliša.
Na VegeSajmu bit će izloženi isključivo veganski proizvodi, a osim knjiga i prehrambenih proizvoda za ljude bit će izložena i hrana za pse i mačke. Prijatelji životinja pozivaju građane da posjete VegeSajam, otkriju nove ukusne i zdrave biljne proizvode,
uživaju u degustacijama i informiraju se o svim prednostima biljne prehrane.

Foto: Press

comment closed