fbpx

Pojilište – Afrička životinjska oaza od petka na TV

Dokumentarna serija Pojilište – Afrička životinjska oaza

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 23. travnja 2021. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 20.05 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Pojilište – Afrička životinjska oaza.

Pojilište

Pojilišta su od životne važnosti za afrički ekosustav. To su oaze pune života, u kojima se susreću slonovi, lavovi, leopardi i stotine drugih vrsta životinja i nadmeću se za vodu.

Međutim, malo se zna o načinu na koji pojilišta održavaju toliko života. Prirodoslovna jedinica BBC Studija surađuje s rezervatom divljih životinja Mwiba u Tanzaniji kako bi izradila prvo pojilište na svijetu s ugrađenom posebnom opremom za snimanje.

Uz pomoć dopola uronjenih kamera zaštićenih od vremenskih prilika i upravljanih na daljinu, koje snimaju bez prestanka, Chris Packham i biologinja Ella Al-Shamahi žele otkriti složenu dinamiku pojilišta.

Snimaju tijekom šest mjeseci kako bi stekli jedinstveni uvid u život nekih od najpoznatijih životinja u Africi i otkrili sve važniju ulogu vode u vrijeme kad se Afrika i njezin divlji svijet suočavaju sa sve jačim djelovanjem klimatskih promjena.

Foto: Press